Jonevret må få de siste brikkene på plass

Det er tre uker til seriestart, men ennå har ikke Viking-trener Kjell Jonevret alle brikkene på plass. Men i La Manga-sola vil han ikke høre mer om den berømte spissjakten.

Viking i La Manga

Vikings analysesjef Gaute Schei, assistenttrener Kåre Ingebrigtsen og trener Kjell Jonevret på den grønne treningsmatta i La Manga i Spania.

Foto: Viking Fotball

Viking er på plass i La Manga i Spania for sitt årlige treningsopphold. Laget har én uke på seg til å nyte sommergrønt gress og tosifrede plussgrader.

Vel, nyte og nyte. Selv om Viking nå er ferdig med de «tunge» to månedene, ifølge trener Kjell Jonevret, blir det harde tak.

– Vi skal fortsette å trene veldig tøft, men her nede skal vi jobbe mer med laget. Vi skal jobbe med det som har vært bra på kampene og det som ikke har vært så bra, sier treneren på telefon fra Spania.

– Hvordan ligger du an med spissjakten nå som sesongen nærmer seg med stormskritt?

– Det har vært mye mas om det der. Det er ikke bare spisser vi leter etter. Vi leter etter gode fotballspillere, selv om de er backer, midtbane eller spisser. Vi får se hva det blir. Men skal det komme noen inn, så skal det kjennes rett. Og det har vi ikke funnet ennå, sier Jonevret.

Blodig fredag

Fredag blir en tøff treningsdag, ifølge Jonevret. Den eneste dagen med to økter.

– Det blir en ganske tøff fotballøkt på formiddagen og en mer formasjonsøkt på ettermiddagen. Innimellom der satser vi på noen teorimøter. Fredag blir nok den tøffeste dagen her nede, sier han.

Viking i La Manga

Yann-Erik de Lanlay, Andre Danielsen og Steinthor Thorsteinsson på den første av elleve fotballøkter den kommende uken på Vikings treningsleir i La Manga i Spania.

Foto: Viking Fotball

På søndag og onsdag blir det treningskamper mot henholdsvis Hødd og Hønefoss.

– Det er ganske liten forskjell på de beste lagene i 1. divisjon og de dårligste i eliteserien. Jeg tor vi kommer til å få to tøffe kamper, konstaterer Jonevret.

Sårbar tropp

– Hvordan synes du stallen din ser ut nå?

– Den er liten, men veldig god. Vi mangler kanskje de ferdige tippeligaspillerne – 16 spillere er kanskje litt for få til å gå inn i en tøff sesong. Men jeg synes det ser veldig bra ut, sier Viking-treneren, som erkjenner at den slanke troppen gjør laget sårbare for skader.