For første gang på 18 seriekamper, klarte ikke Viking å ta poeng på hjemmebane.

Viking

Ålesund ble for sterke for Viking i kveldens kamp i Jåttåvågen.

Les kampreferatet her.

(Viking - Ålesund 1-3) Grunnen til det er Abderrazak Hamdallah. Han ble hentet til klubben for én million euro i februar. Det angrer nok ikke ledelsen i Ålesund på akkurat i dag.

Aalesund tok sin første seier på syv kamper.

Kjørte kampen fra avspark

Vikings trener, Kjell Jonevret, sa før kampen at bronsen var innen rekkevidde. Nå spørs det om medaljen glipper til naboene i nord, nemlig Haugesund.

Hamdallah banket inn tre mål mot Viking i Jåttåvågen i kveld. Det første kom etter 24 minutter. Ålesunds Demar Phillips fikk ballen på venstre side, og slo et presist innlegg til Hamdallah, som enkelt kunne sette ballen i nettet.

Ålesund var det eneste laget som i det hele tatt hadde en målsjanse i første omgang. Så var det på ny duket for Hamdallah-show på Viking stadion.

To mål på to minutter

I begynnelsen av andre omgang raknet det helt for Viking. I det 51. minutt vartet Hamdallah opp med en skikkelig perle.

Marokkaneren fikk ballen på hjørnet av 16-meteren, vendte bort landslagsstopper Lædre Bjørdal og limte ballen i lengste kryss bak landslagskeeper Jarstein.

Kun to minutter etter var Hamdallah igjen på hjemmelagets banehalvdel. Igjen så satte han ballen utagbart forbi Jarstein, etter at forsvarskjempen Indriði Sigurdsson stusset ballen rett i beina til Marokkaneren.

Bedre med i andre omgang

Til tross for en horribel start, hang Viking bedre med etter en halvspilt andre omgang.

På et hjørnespark fra Yann-Erik de Lanlay, header Gyan rett på Ålesunds målvakt. Keeperen bokser ballen i egne bein, og Sigurdsson kan enkelt redusere for Viking.

Mer enn det klarte ikke Stavanger-laget. For første gang på over et år i tippeligasammenheng, må Viking dra fra eget gress uten poeng.