Aarsheim og Tengesdal nye trenere

Skal får Randaberg opp i 1.divisjon.

Bjarte Lunde Aarsheim
Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

De tidligere Vikings-spillerne Bjarte Lunde Aarsheim og Jørgen Tengesdal blir nye trenere i Randaberg. De to skal være hovedtrenere, mens Erik Løland skal fortsette i jobben som assistenttrener og spillerutvikler.

- Dette er vi meget godt fornøyd med, sier sportslig leder Arvid Løkke til klubbens nettside.

Både Aarsheim og Tengesdal har spilt på Randaberg siden i fjor. Etter denne sesongen la 29 år gamle Jørgen Tengesdal opp som spiller på grunn av en belastningsskade i hoften. 34 år gamle Aarsheim skal fortsette som spiller og blir spillende trener.

Jørgen Tengesdal

Jørgen Tengesdal tar med seg spillererfaringen fra blant annet Viking når han nå blir en av to nye trenere for Randaberg.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

- Vi skal være likestilte trenere. Dette er en modell som jeg ikke tror har vært prøvd før, men som jeg har god tro på. Vi er gode kompiser og har samme fotballfilosofi, sier Jørgen Tengesdal til NRK Rogaland.

Satser økonomisk og sportslig

Kjell Inge Bråtveit tarkk seg trener etter årets sesong. Målet var å rykke opp i 1.divisjon med hjelp av sponsormidlene til Acta-gründer Fred Ingebrigtsen. Men etter at Ingebrigtsen ble siktet for innsidehandel tørket sponsormidlene inn, og Randaberg måtte legge om satsingen sin.

LES: Alle spillerne sagt opp

- Satsingen for neste sesong blir slik vi har hatt det denne høsten. Det er fortsatt høyt til å være et 2. divisjonslag både sportslig og økonomisk. Vi mangler noen unge lokale spillere som vi håper å få på plass til neste sesong, sier Tengesdal.

Må ha annen jobb

Hverken Aarsheim eller Tengesdal blir trenere på heltid. Både de og spillerne må jobbe ved siden av.

- Vi får se hvordan dette går, men jeg har veldig lyst til å bli trener, og tror jeg har sinnsykt mange gode erfaringer som spiller å ta med meg over til trenerjobben. Jeg tror at både Aarsheim og jeg kan tilføre Randaberg ganske mye.

Det var ledelsen i klubben som spurte Tengesdal og Aarsheim hvem de kunne se for seg som trenere i klubben. Etter å ha snakket seg imellom ble løsningen med to hovedtrenere lansert.

- Dette blir spennende. Målsettingen er fortsatt at vi skal rykke opp til 1.divisjon. Kanskje tar det et eller kanskje to år, men opp skal vi, sier Tengesdal.

Mandalkameratene Randaberg

Randaberg tapte mot Mandalskameratene i en av sesongens siste kamper og mistet muligheten til å rykke opp i 1.divisjon.

Foto: Per Thime

LES: Ødela opprykksmulighetene