NRK Meny
Normal

Alle spillerne sagt opp

Randaberg fotball har sagt opp 28 ansatte og spillerne knyttet til A-laget i dag.

Erstad, henningsen, Løkke

Spillernes talsmann Sindre Erstad, daglig leder i Randaberg fotball Eirik Henningsen og sportslig leder Arvid Løkke.

Foto: Arild Eskeland / NRK

Randaberg har slitt økonomisk den siste tiden etter innside-siktelsen mot klubbens rike onkel, Fred Ingebrigtsen. Og i et møte i dag ble altså alle fotballspillerne sagt opp.

Ingebrigtsen er gründer av finansieringsselskapet Acta og ble varetektsfengslet i 15. juni, etter at politiet gjennomførte en razzia mot ham og fem andre. Ingebrigtsen ble varetektsfengslet, men senere løslatt.

Oppsagt fra 1. september

Oppsigelsen gjelder fra september. Det betyr at spillerne vil fortsette å spille for klubben fram til 1. september.

Fram til den datoen påtar Randaberg fotballklubb seg lønnsforpliktelser for de ansatte, men etter 1. september er alle uten jobb.

Randaberg spiller i 2. divisjon og ligger på 2.-plass i avdeling 4.

Kostnadsnivået må ned

Nå må ledelsen i klubben spørre hvilke spilllere som vil bli med videre. Det må også inngås nye samarbeids- og lønnsavtaler med de som ønsker å fortsette etter 1. september. Men det er klart at kostnadsnivået som klubben har holdt seg på i det siste må reduseres.

Andre klubber

Det er sannsynlig at noen av spillerne vil finne seg andre klubber, og det er ikke usannsynlig at både Bryne og Sandnes Ulf kan være interessert i noen spillere fra Randaberg.

Alvorlig for spillerne

Talsmann for spillerne Sindre Erstad sier at skuffelsen er stor blant spillerne. Og for enkelte er det svært alvorlig. Situasjonen har endret seg totalt. De mister regelrett jobben.

Daglig leder Eirik Henningsen tror det kan bli letttere å få sponsorer nå når klubben legger seg på et annet kostnadsnivå enn det de har hatt til nå.

Randaberg stadion
Foto: Arild Eskeland / NRK