Debuterte med 17. plass etter taktisk bommert

Pål Varhaug var nær ved å ta poeng i årets første GP2-løp, men en taktisk bommert ødela.

Pål Varhuag debuterte i GP2

Pål Varhaug fra Stavanger er fornøyd med innsatsen, sjøl om det bare ble 17. plass i GP2-debuten i Istanbul.

20 år gamle Pål Varhaug fra Stavanger startet årets første GP2-løp i Istanbul fra 21. startposisjon, etter at han var den tredje raskeste nykommeren i kvalifiseringen.

LES MER OM PÅL VARHAUG: Nærmere formel 1 enn noen nordmann

Plukket plasseringer

- I starten av løpet var det et voldsomt krasj foran meg, men jeg klarte heldigvis å unngå den, forteller Varhaug.

Etter dette rykket han fram flere plasseringer og hadde et raskt depotstopp. Da var han oppe på en ellevteplass, og lå godt an til å ta åttendeplassen, siden flere foran ham enda ikke hadde vært i depotet. Men så gikk det galt.

Bommet på dekkskift

- Mot slutten av løpet var bakdekkene mine totalt utslitt og jeg måtte inn i depotet igjen, så det var tydelig at vi burde ha byttet alle fire dekkene under det første depotstoppet, og ikke bare to.

- Hadde vi byttet alle fire dekkene tror jeg at jeg hadde blitt nummer åtte, sier Pål Varhaug.

En åttendeplass hadde betydd ett poeng, og beste startposisjon i søndagens løp. I stedet havnet 20-åringen på en 17. plass på grunn et ekstra depotstopp.

Fornøyd likevel

Pål Varhuag er likevel fornøyd med innsatsen.

- Det er sånn som skjer i racing, men jeg er uansett veldig fornøyd med tempoet. Jeg hadde den beste sektortiden av samtlige i siste sektor på banen, og min beste rundetid var blant de beste i løpet, så dette lover godt, sier han.

Det var Pål’s teamkamerat i DAMS, den tidligere Formel 1-føreren Romain Grosjean, som vant årets første GP2-løp i Tyrkia. Det neste løpet går klokken 10.30 norsk tid i morgen, og kan sees direkte på Viasat Motor.