Full pott i klassequizen

De klarte alle spørsmålene, og ble det andre laget med full pott i klassequizen i Rogaland. Til sammenligning var det ingen lag i fjor som fikk alt rett!

Sola Ungdomsskole i klassequizen

Sondre Solheim, Marius Kastet og Elias Vølstad Bogen

Foto: Wenche Irene Ellertsen

De tre 10.-klassingene Elias Vølstad Bogen, Marius Kastet og Sondre Solheim gjorde det skarpt onsdag morgen da de klarte alle spørsmålene i klassequizen.

Det eneste tilløpet til dramatikk var da spørsmålet om speidernes valgspråk kom i kategorien vær. Her svarte elevene" alltid beredt", mens fasiten viste "vær beredt".

Hør onsdagens klassequiz her:

Begge programlederne, Johan Mihle Laugaland og Øystein Ellingsen mente det ville være for strengt å gi feil på "vær beredt", når det egentlig heter "vær beredt, alltid beredt". Dermed ble det full opp for Sola, for andre gang i årets utgave av klassequizen.

Elevene fra Sola svarte rett på alle spørsmål i kategoriene ball, vær og sjø. I den siste kategorien briljerte de med å vite navnet på både kaptein Sabeltanns skute, og på båten Sommeråpent på NRK1 brukte i sommer.

Andre gang med full pott

Hellvik til topps i Klassequizen - NRK – Rogaland

Også Hellvik skole fra Egersund klarte alle 12 oppgavene tidligere i januar. Til sammenligning var det ingen som klarte alle spørsmålene i fjor.

De to beste lagene fra Rogaland møtes til duell, før vinneren går videre til landsfinale som vises på NRK1 i mai. Fylkesvinneren får uansett med seg en premie på 5000 kroner til klassekassen.