Informasjon fra NRK

To nye dramaserier på NRK TV i sommer

«Imperiets siste dager» og «Kiri» blir å se på NRK TV fra uke 30. Alle episodene blir lagt ut, henholdsvis 23. og 27. juli.

The Last Post_Iconic The Last Post_Iconic

Kaptain Joe Martin (Jeremy Neumark Jones) og Honor Martin (Jessie Buckley) i «Imperiets siste dager».

Foto: Coco Van Oppens

«Imperiets siste dager»

Året er 1965. Stedet er Aden. Den britiske hærens militærpoliti kjemper et brutalt opprør i den hete ørkenen.

Den unge og pliktoppfyllende kapteinen Joe Martin er nettopp utnevnt til sin første post. Han er nygift – hans kone er uskyldige Honor, som vil gjøre alt for å tilfredsstille sin ektemann. Men kjenner Honor virkelig mannen hun har lovet å tilbringe resten av sine dager med?

Honor finner en ny venn i Alison, kona til løytnant Ed Laithwaite. Alison er en livlig kvinne og Honors rake motsetning. Hun fører Honor på ville veier.

Bakteppet er 60-tallets nye samfunnstrender: seksuell frigjøring, nymotens musikk og en klesmote som sjokkerer. Det er en tid med bitter og farefull strid som utfordrer de kjempende soldatene. Det er også en tid i kjærlighetens tegn, der forhold settes på harde prøver.

«Kiri»

Kiri

Sarah Lancashire har rollen som sosialarbeideren Miriam Grayson. Felicia Mukasa spiller ni år gamle Kiri.

Foto: All3Media

Kiri er en ni år gammel svart jente som snart skal overlates offisielt til sine nye adoptivforeldre, et par i den hvite middelklassen. Men først arrangerer sosialarbeideren Miriam et besøk til Kiris biologiske bestefar, Tobi. Møtet er uten tilsyn, og like etter forsvinner Kiri. Snart blir hun funnet død.

Hva skjedde med Kiri, og hvem har ansvaret?

Miriam blir utsatt for sterkt press både fra nasjonal media og sine kolleger, som mener at hun må stå til ansvar for at Kiri forsvant.

Miriam suspenderes fra jobben, og serien følger hennes kamp med å overbevise alle om at avgjørelsen hun tok var riktig. Den følger også Kiris dysfunksjonelle, biologiske familie og hennes nye adoptivfamilie, som plutselig befinner seg i rampelyset.