Slik sendes Fotball-EM på NRK og TV 2

50 dager før avspark i Fotball-EM i Frankrike er kampfordelingen mellom TV 2 og NRK klar. Åpningskampen og de to semifinalene sendes på TV 2, mens finalen sendes på NRK.

EM i fotball 2016

NRK og TV 2 samarbeider igjen om et stort fotballmesterskap. Her er fire av deres EM-profiler (f.v.): Julie Strømsvåg (programleder TV 2), Christian Nilssen (kommentator NRK), Carina Olset (programleder NRK) og Øyvind Alsaker (kommentator TV 2).

Foto: Øivind Oksnes / TV 2

NRK og TV 2 deler rettighetene til årets EM i fotball 10. juni - 10. juli, og har nå fordelt de 51 kampene seg imellom. Kanalene fortsetter også sitt gode samarbeid fra VM i Brasil med felles studio på Kontraskjæret i Oslo.

EM i fotball 2016

Slik sendes kampene på NRK og TV 2.

Foto: NRK / NRK

Last ned kampfordelingen her: Fotball-EM kampfordeling NRK - TV 2

God fordeling

– Vi har en god fordeling av kampene med NRK, der begge parter har fått rikelig med attraktive kamper. For oss er åpningskampen mellom Frankrike og Romania, to semifinaler og de første kampene til Sverige, England og Island blant de oppgjørene vi har størst forventning til, sier sportssjef Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Også Janne Fredriksen, redaksjonssjef for event i NRK Sport, er godt fornøyd med kampfasiten. Særlig er hun glad for å ha alle Tysklands innledende kamper på sendeplanen, og selvsagt finalen.

– Englands siste innledende kamp, mot Slovakia, er også en godbit. Og så gleder vi oss stort til å vise Sveriges to siste gruppespillkamper, der de skal kjempe mot Italia og Belgia om en plass i åttendelsfinalen, sier Fredriksen.

Fredriksen er opptatt av at det skal bli lett for seerne å ha oversikt over hvilke kamper som sendes hvor. Hun minner også om at samtlige kamper sendes på NRK Radio, på P1 og/eller digitalradiokanalen NRK Sport.

Vellykket samarbeid

Både Jansen Hagen og Fredriksen ser fram til et nytt sportssamarbeid mellom TV 2 og NRK.

– Tilbakemeldingene var overstrømmende positive fra alle hold etter fellesløftet rundt VM i Brasil, forteller Jansen Hagen. – Nå ser vi frem til å gjenta suksessen sammen med NRK og servere det ypperste av internasjonal fotball til det norske folk.

TV 2 har denne gangen valgt å sende sine kamper fordelt mellom TV 2 (19 kamper) og TV 2 Zebra (9 kamper). NRK viser samtlige kamper på NRK1, med unntak av siste runde av gruppespillet der også NRK2 og NRK3 vil brukes til de parallelle kampene.

VM i fotball 2014

NRK og TV 2 skal igjen samarbeide om et felles TV-studio på kontraskjæret i Oslo. Her fra Fotball-VM i 2014. Også da ble sendingene ledet av Carina Olset (t.h.) fra NRK og Julie Strømsvåg fra TV 2.

Foto: Espen Solli

Programledere og kommentatorer

Julie Strømsvåg ankrer og Erik Thorstvedt er fast ekspert under studiosendingene fra Kontraskjæret for TV 2, mens Øyvind Alsaker og Kasper Wikestad kommenterer kampene i Frankrike. Med seg har de Petter Myhre, Egil ”Drillo” Olsen og Brede Hangeland som eksperter.

For NRK skal Carina Olset lede oss gjennom 23 sendinger fra Kontraskjæret sammen med fotballekspert Lise Klaveness og andre spennende gjester fra inn- og utland. Kommentatorpar i Frankrike er Christian Nilssen-Tom Nordlie og Andreas Stabrun Smith-Bengt Eriksen.