Slik blir årets Sommeråpent

Sommeråpent er tilbake på Operataket i Oslo og skal ledes av et stjernelag med erfarne programledere. Av de seks profilerte NRK-programlederne har Nadia Hasnaoui, Anne Rimmen, Dan Børge Akerø og Tore Strømøy ledet Sommeråpent tidligere. Nye av året er Haddy N’jie og Dagsrevyens Atle Bjurstrøm.

Sommeråpent 2014

Tore Strømøy, Dan Børge Akerø, Anne Rimmen, Atle Bjurstrøm, Haddy N'jie og Nadia Hasnaoui er programledere for Sommeråpent 2014.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Sammen med resten av Sommeråpent-redaksjonen skal de levere ferskt og engasjerende sommerfjernsyn, med variert musikk og spennende gjester.

På hjul i innlandet

Sommeråpent skal naturligvis ikke bare sende fra hovedstaden, men vil ta pulsen på hele Sommer- Norge. For i tillegg til sendingene fra Operaen, legger seks andre NRK-profiler ut på biltur gjennom Innlands-Norge. Fra en rød og gammel folkevognsbuss skal de levere daglige reisebrev og direktesendte innslag fra møter med mennesker og steder på sin vei.

Endelig reiserute blir klar om kort tid og målet er å rekke nord, sør, øst og vest i løpet av seks uker. Se derfor opp for den røde Sommeråpent-bilen, for kanskje stopper den på et sted nær deg!

Ved å bruke en av Norges største turistattraksjoner som base og kombinere direktesendingene med daglige innslag fra hele landet, ønsker NRK å formidle gode opplevelser fra Sommer Norge - der folk er.

Sendeperiode: tirsdag 8.juli – lørdag 16. august

NRK Marienlyst 23. mai 2014