NRK Meny
Normal

De viktigste, morsomste og mest provoserende kultursakene akkurat nå

Torsdag 5. februar har "Selskapet" premiere på NRK2, et nytt ukentlig aktualitetsprogram med høy temperatur. Programleder er Nina Stensrud Martin.

Selskapet

Programleder er Nina Stensrud Martin.

Foto: Rune Lind / NRK

"Selskapet" vil først og fremst være et samtaleprogram, som også byr på debatter og korte reportasjer om film, TV-serier, bøker, musikk, spill, tegneserier og alt annet spennende som rører på seg i kulturen. Om det rører eller opprører, så er det en sak for "Selskapet".

- Det er så mange smaksdommere som gjerne vil eie sannheten om hva som er bra og hva som er dårlig. Men hva liker folk flest? Hva vil de ha mer av i norsk kultur? I stedet for å synse og tro har vi ved hjelp av Norstat fått gjennomført en undersøkelse som gjorde at vi nå sitter med svaret på hva nordmenn elsker - en «folkets kanon» som sier mye om hvordan nordmenn forholder seg til sine egne kulturuttrykk, sier programleder Nina Stensrud Martin.

Hvem er det norske folks favorittartist ?

Og hvilken låt elsker de over alle andre norske låter? Hva sier det om nordmenns forhold til musikk at vi fortrekker akkurat disse artistene og låtene? Og hva slags musikk liker vi virkelig ikke? Dette og mere til får vi svar på i premieresendingen. I "Selskapet" 5. februar får vi også en pekepinn på hva kultureliten svarer på de samme spørsmålene. I senere sendinger får vi også resultater for film, kunst og litteratur.

Nina Stensrud Martin

Nina Stensrud Martin har tidligere ledet debattprogrammet "Nyhetsblikk" og programmet "Stereo" på NRK2. Hun har også vært programleder i "RadioSelskapet" (P2) og "Reiseradioen" (P1). Stensrud Martin har blitt kåret til Årets programleder (Prix Radio 2008), og ble tildelt Arne Hestenes Journalistpris i 2010.