Informasjon fra NRK

Danskene vil ha Rådebank

«Benzin i blodet» skal serien hete i Danmark.

Glade ungdommer rundt et bord ute med brus på bordet

TIL DANMARK: Rånerne fra Bø i Telemark skal til Danmark. Her Odin Waage som GT, Maja Christiansen som Hege, og Kasper Dølplads Antonsen som Robert Nilsen.

Foto: Max Emanuelson / NRK

Danske DR kjøper suksesserien Rådebank. Avtalen ble undertegnet for 14 dager siden, og begge sesongene publiseres på DRTV i Danmark fra 26. mars.

Vi glæder os helt vildt! Det sier Maria Bjerre-Nielsen, som er innkjøpssjef for Drama i DR.

– Det er alltid gøy når NRK-serier får et nytt publikum utenfor Norge, og med suksessen Rådebank har hatt så gleder vi oss til å følge reisen til Danmark, sier executive produsent i NRK P3, Melike Leblebicioglu.

Waage: Kunne ikke ønsket meg mer

Så langt har over 800.000 nordmenn fått med seg første sesong og snaut 700.000 andre sesong av Rådebank, som får tittelen «Benzin i blodet» i Danmark.

– Den danske entusiasmen rundt Rådebank er vi svært glade for. Gøy at noe som kan høres ut som en nisjeproduksjon fra rånermiljøet finner et publikum i flere land, sier produsent i Fenomen, Tom Marius Kittilsen i Fenomen.

– Stor stas at vår fortelling kan nå ut til flere. Den bærer med seg et viktig budskap. Jeg kunne ikke ønsket meg mer enn at flere kan ta del i universet vi har skapt, sier hovedrolleinnehaver Odin Waage.

Tidligere er Rådebank solgt til finske Yle og svensk TV4.

Asså folkens! Detta kommer til å bli en så jævlig bra sommer asså!

SESONG EN OG TO: Her kan du se Rådebank.