Informasjon fra NRK

Stjernekamp 2018

Uke 34 NRK1 lørdag 25. august kl. 19.55

Lørdagssuksessen Stjernekamp er tilbake denne høsten for sjuende år på rad. Ti artister fra hele landet er klare for å kjempe om tittelen «Norges ultimate entertainer».

Stjernekamp 2018

Disse artistene deltar i Stjernekamp høsten 2018: F.v. Alexander Pavelich, Heine Totland, Maria Arredondo, Hilde Louise Asbjørnsen, Dag Ingebrigtsen, Ulrikke Brandstorp, Ole Børud, Samantha Gurah, Chris Holsten og Ella Marie Hætta Isaksen.

Foto: NRK

Dette synger artistene i program 1, 25.8 - rock

Dette synger artistene i program 2, 1.9 - country

Dette synger artistene i program 3, 8.9 - hiphop

Dette synger artistene i program 4, 15.9 - soul

Dette synger artistene i program 5, 22.9 - opera

Dette synger artistene i program 6, 29.9 - blues og gruppeoppgave

Dette synger artistene i program 7, 6.10 - EDM og vise

Dettesynger artistene i program 8, 13.10 - hardrock og joik

Dette synger artistene i program 9, 20.10 - musikal og duett med tidligere Stjernekamp-deltaker

Dette synger artistene i program 10, 27.10 - finale

Også denne høsten sendes Stjernekamp direkte fra studio på Fornebu. Fem kvinner og fem menn skal få bryne seg på ulike sjangre. Fra og med program 2 går en deltaker ut av konkurransen hver uke, fram til to finalister står igjen og vinneren kåres 27. oktober.

Stjernekamp har samlet en stadig større seerskare i alle aldre siden starten i 2012. Fjorårets sesong ble tidenes mest sette med et gjennomsnittlig antall seere på 956.000 inkludert nettseeing, repriser og opptak.

Kåre Magnus Bergh har vært programleder siden starten og er på plass også i år. Også musikkekspert Mona B. Riise har vært med siden 2012, mens makker Thomas Felberg er med for femte gang.

Stjernekamp 2018

Mona B. Riise, Kåre Magnus Bergh og Thomas Felberg er klare for en ny sesong med Stjernekamp.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Sjangre 2018

Noen sjangre, som hiphop og opera, har vært med hver sesong siden starten, mens andre varierer fra år til år. Høstens sjangre er:

  1. Rock (25.8)
  2. Country (1.9)
  3. Hiphop (8.9)
  4. Soul (15.9)
  5. Opera (22.9)
  6. Blues + gruppeoppgave (29.9)
  7. EDM + vise (6.10)
  8. Hardrock + joik (13.10)
  9. Musikal + duett med en tidligere Stjernekamp-artist (20.10)
  10. Finale (27.10)

Årets Stjernekamp-artister ble presentert direkte på NRK 6. juni.

Høstens deltakere

Artistene i Stjernekamp 2018 er:

Heine Totland

Stjernekamp 2018
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

47 år, fra Moster

Heine er en utrolig allsidig entertainer, med klassisk sangutdanning og erfaring fra musikaler, kor, gospel, rock, soul og jazz. Han har medvirket på nærmere 50 plateutgivelser og utgitt to soloalbum. Men det er på scenen han føler seg aller mest hjemme. De siste tre årene har han hatt stor suksess sammen med pianist Gisle Børge Styve med showet «Musikk e komme for å bli», i tillegg til at han turnerer med sitt eget 50-tallsband og er en travel konferansier. I 2010 deltok han i MGP. Heine er gift med artisten Silje Neergaard.

Maria Arredondo

Stjernekamp 2018
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

32 år, fra Vennesla

Gullstrupen Maria ble oppdaget tidlig og fikk platekontrakt allerede som 15-åring. Hun debuterte 17 år gammel med et album som solgte til platina. Til sammen har hun utgitt seks album og levert hits som «Just a Little Heartache», «In Love With an Angel» og «Burning». I 2008 gjorde hun suksess i musikalen «Sound of Music», og i 2010 deltok hun i MGP. I dag turnerer hun flittig med ektemann og artistkollega Torstein Sødal. De fikk sitt første barn julaften i fjor.

Chris Holsten

Stjernekamp 2018
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

25 år, fra Lillestrøm

Chris har gått en lang vei siden han spilte tittelrollen i «Oliver» i Lillestrøm kultursenter som 10-åring. I en alder av 17 ble han oppdaget som artist og låtskriver på internett. Han er streamet millioner av ganger og toppet hitlistene i Norge, Sverige og Sør-Korea før han begynte å utgi egne låter. Blant annet gav han i 2014 stemme til Broiler-hiten «Rays Of Light». Som soloartist slo han gjennom med «On My Own» i 2014. Seinere har han hatt flere hits, som «Mexico», og «Echo» og i år «Love Like This». Nå gleder han seg til å vise nye sider av seg selv i Stjernekamp.

Ella Marie Hætta Isaksen

Stjernekamp 2018
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

20 år, fra Tana

Det samiske stjerneskuddet har med bandet ISÁK etablert seg som et av de heteste navnene innen samisk musikk det siste året, med sin krysning av joik og elektronisk pop. Bandet opptrådte på Spellemannprisen i år og leverte en intens versjon av hedersprisvinner Mari Boines låt «Elle». Ella Marie ble først kjent da hun vant Sami Grand Prix i 2016 med en sang hun skrev som 16-åring. Med samme låta vant hun Liet International i 2017, en konkurranse for europeiske minoritetsspråk. Hun har også fått oppmerksomhet for sin samiske versjon av Cezinandos «Håper du har plass».

Ole Børud

Stjernekamp 2018
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

41 år, fra Hamar

Ole er en mann med enormt spenn både i stemmen og i musikken. Han startet som kristen barne- og ungdomsstjerne på 80- og 90-tallet, har markert seg med funky vestkystpop og jazz og frontet ekstremrock i flere metalband, senest Fleshkiller som han utgav et album med i fjor. Men det hele startet altså da han fra 5-årsalderen turnerte land og strand rundt som yngste medlem av den syngende familien Børud sammen med far Arnold, mor Anne-Marie og søsknene Thomas og Linda. Ole er onkel til Lisa Børud, som kom på fjerdeplass i Stjernekamp i fjor.

Ulrikke Brandstorp

Stjernekamp 2018
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

23 år, fra Skjeberg/Sarpsborg

Mange vil huske Ulrikke fra hun i 2015 kom på fjerdeplass i «The Voice» på TV 2. I 2017 deltok hun i MGP og kom til gullfinalen med låta «Places». Ulrikke har fra tidlig alder vært aktiv med sang og dans på teaterscenen hjemme i Sarpsborg. Fra 2011 til 2013 var hun med på norgesturné med showene «The Show Must Go On II» og «The Thrill Of Michael Jackson». Hun har også vært gjest i «Beat for beat» og Sommeråpent, og har utgitt to singler i tillegg til «Places». Ulrikke er et arbeidsjern og beskriver seg selv som en kontrollfrik, som er involvert i alle sider ved egen karriere. Hun synger, danser, skriver låter og har eget plateselskap.

Alexander Pavelich

Stjernekamp 2018
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

30 år, fra Nordfjordeid

Alexander var med i Stjernekamp i fjor, da som ekspert i sjangeren EDM. Det er en sjanger han mestrer til fingerspissene, både som låtskriver og utøver. Alexander er frontfigur i bandet Lovespeake, som debuterte live på by:Larm med stor sukess i 2016. Han skriver dessuten musikk for stjerner som Nick Jonas, Marcus & Martinus og Broiler, og har samarbeidet med en lang rekke andre internasjonale artister. De siste året er han også blitt hentet til Sør-Korea, Thailand og Kina for å lage låter for asiatiske popgrupper. Alexander er vokst opp med opera og musikals, med foreldre som drev operahus i Nordfjordeid, og han har studert ved Paul McCartney-skolen LIPA.

Samantha Gurah

Stjernekamp 2018
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

32 år, fra Høybråten i Oslo
Samantha har det siste halvannet året bodd i Stockholm, der hun har tatt publikum med storm i musikalsuksessen «The Book of Mormon». Hovedrollen kapret hun etter tre knallharde audition-dager - på krykker! Samantha studerte musikalteater ved BårdarAkademiet etter videregående, og hun vært korist for artister som Kohinoor, Mira Craig og Elisabeth Carew. På norske scener har hun spilt i musikaler som «Hair», «Parade» og «Great as I am» på Den Norske Ballett og Opera.

Hilde Louise Asbjørnsen

Stjernekamp 2018
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

42 år, fra Sykkylven

Hilde Louise er et ekte multitalent satt sammen av omtrent like deler humor, kabaret og jazz. Hun har en lang merittliste som sanger, musiker, låtskriver, revyartist og tekstforfatter. Sammen med Lene Kongsvik Johansen satte hun fra 2000 opp en rekke musikalske humorshow under navnet «Asbjørnsen & Joh», tre av dem nominert til Komiprisen. Hun har også spilt i en lang rekke musikaler og kabareter på norske scener. Som jazzartist jobber Hilde Louise i dag med sitt 11. album. Hun skriver masse musikk og elsker å stå på scenen og fremføre eget materiale

Dag Ingebrigtsen

Stjernekamp 2018
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

59 år, fra Trondheim

Rockelegenden bak «Forelska i lærer’n» har fortsatt kalenderen full av spillejobber landet rundt. I fire tiår har han vært et midtpunkt i trøndersk musikkliv. Det store gjennombruddet kom i 1980 med The Kids. To år seinere var han på hitlistene med bandet TNT og senere med TinDrum. Dag har komponert Rosenborgsangen og en haug med andre sanger for Trondheimsklubben. I dag har han sitt eget band, som har holdt sammen i 16 år og turnerer over hele Norge. Han opptrer også som soloartist og konferansier.

Stjernekamp 2018

Stjernekamp-gjengen gleder seg til å lage show på lørdagene i høst. Her på promoinnspilling.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK