NRK Meny
Normal

Ripper Street (7:8)

Uke 20 NRK1 fredag 16. mai kl 23.35

En gruppe tøffe amerikanske agenter ankommer London, kamuflert som livvakter for en industrimagnat. Men deres egentlige mål er å finne rømlingen Homer Jackson. Han har ikke noe som helst ønske om å bli funnet.

Ripper Street

Kaptein Homer Jackson (Adam Rothenberg) blir innhentet av fortiden når en gruppe amerikanske agenter kommer til London.

Foto: Jonathan Hession / Tiger Aspect/BBC

Vi får vite mer om historien til den gåtefulle kaptein Homer Jackson i denne episoden av «Ripper Street». Han blir innhentet av fortiden når hans tidligere yrkesbrødre kommer på sporet av ham. Det kan bety slutten på tilværelsen hans i Whitechapel – og i verste fall hans liv.

Episodens originaltittel: A Man of My Company.

Ripper Street

Bordell-eieren Susan (Myanna Buring), kaptein Homer Jacksons vertinne, havner også i trøbbel når de amerikanske agentene dukker opp i London.

Foto: Jonathan Hession / Tiger Aspect/BCB

Om serien

BBC-serien «Ripper Street» er en mørk og intens kriminalserie med handling fra Londons fattigstrøk i viktoriatidens London, år 1889.

Et halvt gått siden Jack the Rippers blodige herjinger tok slutt. Men seriemorderen er aldri blitt tatt, og skrekken sitter fortsatt igjen i byens mørke bakgater.

Her tar politiinspektør Edmund Reid (Matthew Macfayden) opp kampen mot byens kriminelle sammen med sine to lojale medarbeidere. Politibetjent Bennet Drake (Jerome Flynn) er en hardtslående lovens mann, mens amerikaneren Homer Jackson (Adam Rothenberg) er en livsnyter med fast adresse på et av East Ends utallige bordeller.

Frykten for Jack the Ripper går som en rød tråd gjennom serien, samtidig som hver av de åtte episodene byr på avsluttede mysterier.

NRK har også kjøpt sesong 2 av serien, og nylig ble det kjent at en tredje runde skal i produksjon.