NRK Meny
Normal

Ripper Street (6:8)|

Uke 19 fredag 9. mai kl 23.30

I sjette del av «Ripper Street» er handlingen lagt til den store havnestreiken i London i 1889. Arbeiderne kjemper for bedre kår, mens anarkister beskyldes for å piske opp stemningen. Episoden avdekker også hemmeligheter i politiinspektør Edmund Reids privatliv.

Ripper Street

I et nært øyeblikk mellom Edmund Reid (Matthew Macfadyen) og barnehjemsbestyreren Deborah Gordon (Lucy Cohu) forteller politiinspektøren om tragedien som har ødelagt ekteskapet hans.

Foto: Jonathan Hession / BBC/Tiger Aspect

Under streiken blir en jødisk demonstrant drept i en bombeeksplosjon. Det antas at han var med i et nettverk av internasjonale terrorister. Men Reid mistenker at svaret kan ligge et annet sted.

Under etterforskningen kommer Reid igjen i kontakt med barnehjemsbestyreren Deborah Goren. Han åpner seg for henne og forteller om den traumatiske hendelsen som har lagt ekteskapet hans i ruiner.

Episodens originaltittel: Tournament of Shadows

Om serien

BBC-serien «Ripper Street» er en mørk og intens kriminalserie med handling fra Londons fattigstrøk i viktoriatidens London, år 1889.

Et halvt gått siden Jack the Rippers blodige herjinger tok slutt. Men seriemorderen er aldri blitt tatt, og skrekken sitter fortsatt igjen i byens mørke bakgater.

Her tar politiinspektør Edmund Reid (Matthew Macfadyen) opp kampen mot byens kriminelle sammen med sine to lojale medarbeidere. Politibetjent Bennet Drake (Jerome Flynn) er en hardtslående lovens mann, mens amerikaneren Homer Jackson (Adam Rothenberg) er en livsnyter med fast adresse på et av East Ends utallige bordeller.

Frykten for Jack the Ripper går som en rød tråd gjennom serien, samtidig som hver av de åtte episodene byr på avsluttede mysterier.

NRK har også kjøpt sesong 2 av serien, og nylig ble det kjent at en tredje runde skal i produksjon.