NRK Meny
Normal

Ripper Street (4:8)

Uke 17 NRK1 fredag 25. april kl 23.30

Under byggingen av det nye T-banenettet i London oppdages åstedet for et grufullt mord. En ung kvinne synes å være etterforskernes eneste håp om å finne sannheten. Men er hun et pålitelig vitne?

Ripper Street (4:8)

Inspektør Edmund Reid (Matthew Macfadyen) forsøker å få klarhet i hva Lucy Eames (Emma Rigby) har opplevd.

Foto: Jonathan Hession / BBC

Lucy, en tidligere prostituert, blir funnet gråtende og tildekket av blod. Hun er i sjokk og klarer ikke å gi noen sammenhengende forklaring på hva hun har opplevd. Spørsmålet er om hun har vært involvert i forbrytelsen, eller om hun har vært utsatt for et komplott.

Episodens originaltittel: The Good of This City.

Om serien

BBC-serien «Ripper Street» er en mørk og intens kriminalserie med handling fra Londons fattigstrøk i viktoriatidens London, år 1889.

Et halvt gått siden Jack the Rippers blodige herjinger tok slutt. Men seriemorderen er aldri blitt tatt, og skrekken sitter fortsatt igjen i byens mørke bakgater.

Her tar politiinspektør Edmund Reid (Matthew Macfadyen) opp kampen mot byens kriminelle sammen med sine to lojale medarbeidere. Overkonstabel Bennet Drake (Jerome Flynn) er en hardtslående lovens mann, mens amerikaneren Homer Jackson (Adam Rothenberg) er en livsnyter med fast adresse på et av East Ends utallige bordeller.

Frykten for Jack the Ripper går som en rød tråd gjennom serien, samtidig som hver av de åtte episodene byr på avsluttede mysterier.

NRK har også kjøpt sesong 2 av serien, og nylig ble det kjent at en tredje runde skal i produksjon.