NRK Meny
Normal

Norges smarteste (1:8)

Uke 35 NRK1 fredag 28. august kl. 19.55

«Norges smarteste» er et nytt underholdningsprogram som skal kåre Norges skarpeste hjerne.

Norges smarteste

Programleder Nadia Hasnaoui og professor i matematikk Jan Martin Nordbotten.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

25 mennesker med det felles at de har et usedvanlig klokt hode skal igjennom en rekke spennende og utfordrende konkurranser i studio. Oppgavene tester deres matematiske, logiske, musikalske og lingvistiske evner. Oppgavene presenteres gjennom dansecrew, artister og statister på scenen.

Deltakerne må i tillegg vise at de har en god hukommelse, sosial intelligens og ikke minst en sylskarp observasjonsevne.

Programleder og co-pilot

Nadia Hasnaoui loser kandidatene gjennom utfordringene hvor de må bruke all sin kunnskap, i tillegg til raskt å tilegne seg ny. Med seg i hvert program har hun Norges yngste professor i matematikk, Jan Martin Nordbotten. Han jobber ved Matematisk institutt i Bergen og tok doktorgrad i en alder av 22 år.

Første program

Norges smarteste (1:8)

Hvem av disse går videre i kveld? F.v: Preben Askø, Ingvild Landmark Nossen, Steffen Mio Kristiansen, Karoline Susanne Opdal og Tormod Likværn.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

I premierprogrammet møter vi Steffen Mio Kristiansen (23) fra Nesodden, Ingvild Landmark Nossen (39) fra Oslo, Tormod Likværn (32) fra Oslo, Karoline Susanne Opdal (22) fra Morlde og Preben Askø (26) fra Røyken.To av disse går videre til en av to semifinaler.

Dans og sjonglering på høyt nivå

Norges smarteste (1:8)

Mathias Ramfelt og Benjamin Bendu er blant annet kjent fra Norske talenter.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

I kveld er det det observasjon, hukommelse, sosial intelligens og multitasking som står i fokus. Oppgavene presenteres blant annet i form av dansetalenter fra Bårdar og spektakulær sjonglering fra Mathias Ramfelt og Benjamin Bendu som er to av landets ledende sjonglører.