Hopp til innhold
Info fra NRK

Nå kommer ny sesong av «Match»

Det er klart for sesong 2 av «Match», humorserien om Stian som blir fulgt av to sportskommentatorer gjennom alle slags hverdagslige utfordringer. Alle 10 episoder kan sees i NRK TV fra 30. november.

Match, sesong 2

Fredrik Steen og Martin Lund er tilbake i «Match», der de følger Stian (Herbert Nordrum) i hverdagslige utfordringer og kleine situasjoner.

Foto: Ape&Bjørn/NRK

«Match» er voksenversjonen av barneserien Kampen, som gikk på NRK Super i 2013. Martin Lund er serieskaper og regissør for begge seriene. Han spiller dessuten den ene kommentatoren. I andre roller får vi gjensyn med blant andre Herbert Norum som Stian, Eline Grødal som Mia og Fredrik Steen som den andre kommentatoren.

«Hysterisk og virkelig originalt morsomt om hverdagens kamper», skrev VGs anmelder og klinket til med terningkast 6 da «Match» hadde premiere i januar 2018.

«Match» er også vist i Sverige, Danmark og Island. Dessuten har Tsjekkia og Slovenia produsert egne versjoner som lanseres på nyåret, og flere land kommer etter.

Les om Match - sesong 1

Match, sesong 2

Stian (Herbert Nordrum) prøver å komme i kontakt med Mia på en fest, men blir fanget i en samtale.

Foto: Ape&Bjørn/NRK

Knute på tråden

I forrige sesong av «Match» fulgte vi Stian i hans famlende forsøk på å få orden på hverdagen og ikke minst på kjærlighetslivet. Etter hvert falt han pladask for Mia. Men det viste seg fort at forhold kan være krevende. Særlig når man er en konfliktsky, overanalyserende og litt sjalu type som Stian.

I sesong 2 kan vi love mer av både Stian og Mia. Vil Stian klare å rette opp alle feilene, og vil Mia gi ham en ny sjanse?

Ved Stians side har vi de alltid heiende, buende og analyserende kommentatorene. Det blir også denne gangen nok spenning og kleine situasjoner: Vil Stian få Mia til å komme? Klarer han å fullføre taxituren uten å spy? Er det mulig å sove godt med en som absolutt vil ligge i skje? Og er det mulig å komme seg ut av en dørgende kjedelig samtale uten å tråkke noen på tærne?

Medvirkende

Martin Lund

Martin Lund spiller den ene kommentatoren og er også skaperen av «Match» og forgjengeren «Kampen», som gikk på NRK Super i 2013. Martin er utdannet art director og regissør. Han har tidligere hatt regi på publikumssuksessen «Knerten gifter seg» og den prisbelønte «Mer eller mindre mann». Nå er Martin i etterarbeid med sin tredje spillefilm, «Psychobitch», som får premiere i januar.

Fredrik Steen

Fredrik Steen spiller den andre kommentatoren i «Match». Han er utdannet journalist fra Volda, men er mest kjent som komiker og skuespiller. Hans karakter «Hildegunn Moltubakk» dannet utgangspunktet for en av de største revysuksessene i Norge. I februar 2019 er Fredrik klart med sitt fjerde soloshow, «Breaking Dad». Han har også lang erfaring som stemmeskuespiller på film.

Herbert Nordrum

Herbert spiller Stian, hovedpersonen i «Match». Han er utdannet på Statens Teaterhøyskole og vant i 2014 både Amanda og Kanonpris for sin filmrolle i «Pornoppung». Herbert har også spilt i filmkomedien «Kvinner i for store herreskjorter» og TV-serien «Melk». I høst er han aktuell både i «Match» og i fjerde sesong av «Unge lovende», der han spiller bartenderen Ole. For tiden har han hovedrollen i familieforestillingen «Ulven» på Nationaltheatret.

Eline Grødal

Stians store forelskelse, Mia, ble spilt av Eline mens hun fremdeles studerte skuespill på Westerdals. Hun ble uteksaminert med en bachelor derfra i 2017 og har allerede rukket å ha roller i blant annet «Best før», «På fylla», «Fuglehjerte» og den prisbelønte NRK-serien «Oslo Zoo». For tiden turnerer hun med Brageteatret i skoleforestillingen «Natives».

Nader Khademi spiller Stians noe vimsete kollektivsamboer. I ulike gjesteroller møter vi dessuten en lang rekke kjendiser, blant dem Pia Tjelta, Erlend Elias, Simen Agdestein og Andreas Wahl.