Hopp til innhold
Info fra NRK

Match (1:10) - premiere!

Uke 1 NRK TV fredag 5. januar fra kl. 06.00 og NRK1 tirsdag 9. januar kl. 22.40

Stian på 26 år blir fulgt overalt av to kommentatorer som analyserer livet hans som om det var en fotballkamp. Det er klart for humorserien «Match», som er voksenversjonen av barneserien «Kampen».

Match

Stian (Herbert Nordrum) er på telttur og alle skal nakenbade. Men vannet er kaldt, og Stian er ikke stolt av badetissen sin. Klarer han å gjennomføre uten å vise den fram? Kommentatorene (Martin Lund, t.h., og Fredrik Steen) vurderer sjansene.

Foto: Ape&Bjørn/NRK

Suksesserien «Kampen» gikk på NRK Super i to sesonger i 2013. Den vant Prix Jeuxnesse, er solgt i 40 land og innspilt i tre versjoner på andre språk.

Nå har serieskaper og regissør Martin Lund tatt konseptet til et nytt nivå og laget «Match», som sikter seg inn mot det unge voksenpublikummet. Lund spiller også en av kommentatorene, slik han gjorde i «Kampen».

Den andre kommentatoren spilles denne gang av standup-komiker Fredrik Steen. Han er blant annet kjent for figuren Hildegunn Moltubakk. I rollen som Stian møter vi Herbert Norum («Unge lovende», «Pornopung»).

Allerede før premieren er det internasjonal interesse for «Match». Serien er solgt til Danmark, Sverige og Island. Det er også stor interesse for å lage egne versjoner både i Europa og USA.

Match

Matrtin Lund (t.h.) og Fredrik Steen spiller kommentatorene i «Kampen». Lund er også serieskaper av «Match» og forløperen «Kampen»

Foto: Ape&Bjørn/NRK

Hverdagslige utfordringer

Stian er nå midt i 20-årene og har helt vanlige midten-av-tjueåra-problemer. Han ønsker seg en kjæreste, han vil ha et godt forhold til vennene sine og gjøre foreldrene stolte.

Det som skiller Stian fra andre, er de to sportskommentatorene som gir løpende kommentarer og analyser til alt han foretar seg. Stian kan ikke se dem, men de ser ham. Kommentatorene snakker taktikk, prestasjoner og forutser sannsynlige feilskjær så fort Stian står overfor en mer eller mindre hverdagslig utfordring. De jubler når han lykkes, og fortviler når han tabber seg ut. Noe som sant å si skjer ganske ofte.

Eksperter

Underveis i serien treffer vi en lang rekke personligheter som opptrer som ekspertkommentatorer: Pia Tjelta vurderer om en orgasme er ekte, fysiker Andreas Wahl studerer Stians penis, og kjendisstylist Erlend Elias analyserer Stians forsøk på å endre utseende. Og selveste Donald Trump dukker opp for å gi Stian noen råd om utfordringer i senga.

To sesonger, 20 episoder

Det er laget to sesonger av «Match», hver på 10 episoder à 14 minutter. Den første sesongen publiseres i sin helhet i NRK TV fredag 5. januar. Hver episode kan også sees lineært på NRK1 på tirsdager fra 9. januar.

De neste 10 episodene kommer til høsten eller i 2019.

Match

Stian (Herbert Norum) har glemt navnet på jenta han har tilbakt natten med (Eline Grødal). Kan han finne det ut før hun våkner? Kommentatorene (Martin Lund, t.h. og Fredrik Steen) følger med i spenning.

Foto: Ape&Bjørn/NRK