NRK Meny
Normal

Monsen på villspor (4:5)

Uke 15 NRK1 lørdag 12. april kl 19.55.

På turer som Lars Monsen planlegger selv, går han helst utenom de høye fjellene. Men denne gangen utfordres han på klatring og må balansere på smale fjellrygger omgitt av bratte stup.

Monsen på villspor

Programleder Anne Rimmen, Lars Monsen og villmarksekspert Trond Strømdahl.

Foto: Håvard Jenssen / NRK


Anne Rimmen og Trond Strømdahl vet at det er meldt vind og regn mot slutten av ekspedisjonen. Spørsmålet er om Monsen eller uværet kommer først?

Monsen selv vet ingen ting om den dårlige værmeldingen, men har fullt fokus på å komme seg trygt igjennom. Å bevege seg i det bratte og glatte terrenget kan være livsfarlig. Dersom det blir regn og dårlig sikt, må selv Monsen ligge i ro.

Matrasjonen hans på denne ekspedisjonen er et måltid pr dag. Det betyr at han må fiske for å få nok næring til å gjennomføre. Spørsmålet er hvor mye tid han er villig til å bruke på det, eller om han først og fremst er opptatt av å nå tidsfristen. Denne gangen har han bare fire døgn på seg, men sliter med å finne ut hvor han er.

Sammen med Trond Strømdahl venter Anne Rimmen på Monsen i fantastiske omgivelser i målområdet. De har all verdens med tid, og Trond utfordrer Anne til å prøve seg på stangfiske.

Monsen på villspor

Anne Rimmen i kjent Lars Monsen positur.

Foto: Håvard Jenssen / NRK


Om serien

I denne villmarks- og underholdningsserien utfordres Lars Monsen på det han kan best, nemlig å overleve i villmarken. Men denne gangen vet han verken hvor han er eller hvor langt det er til målet.


I hver episode sender programleder Anne Rimmen Lars Monsen ut på en ny ekspedisjon. Med bind for øynene blir han fraktet i helikopter til et sted i Skandinavia hvor han aldri tidligere har vært.
Klarer han ikke oppdraget, må han hentes ut av villmarken.

Publikum kan delta på UT.no

På UT.no kan seerne både før og under sending følge det samme kartet som Monsen har fått utdelt

Det blir også anledning til å «chatte» med Monsen, Rimmen og Strømdahl.