Monsen på villspor (5:5)

Uke 17 NRK1 mandag 21. april kl. 19.50

I denne siste ekspedisjonen er distanse en utfordring. Det er over 110 km i luftlinje fra start til mål, og det utgjør en lang tur i terrenget. Selv om det i seg selv ikke er uoverkommelig, må Lars Monsen finne ut hvor han er og hva som er målet. I tillegg skal han filme hele turen selv.

Monsen på villspor (5:5)

Programleder Anne Rimmen utfordrer Lars Monsen på det han kan best: Å overleve i villmarka.

Foto: Håvard Jenssen / NRK

Når helikopteret har lettet og Monsen tar av seg bindet for øynene, oppdager han at den firbente turkameraten Kuling står og venter på ham på startstedet.

Det er veldig hyggelig for begge, men kan også by på utfordringer. Deler av turen skal nemlig foregå i kano, og Kuling har aldri vært i kano før. Han bestemmer seg derfor for å hoppe av når de nærmer seg et stryk, og det forsinker framdriften.

Lars Monsen har i de foregående episodene vist stor orienteringskunst, både med og uten kart og kompass. I denne episoden roter han litt med hvor han er på kartet, noe som koster ham mange ekstra timer.

Monsen på villspor

Anne Rimmen lærer seg å bruke kart og kompass.

Foto: Håvard Jenssen / NRK

Mens Anne Rimmen og villmarksekspert Trond Strømdahl venter i målområdet, bruker de tiden på å lære Anne å bruke kart og kompass. Selv om hun ikke sendes ut på lange turen, skal det vise seg å gå mange, lange timer før hun finner fram.

Om serien


Lars Monsen utfordres på det han kan best, å overleve i villmarken. Men denne gangen vet han verken hvor han er eller hvor langt det er til målet.

Med bind for øynene blir han fraktet i helikopter til et sted i Skandinavia hvor han aldri tidligere har vært. Klarer han ikke oppdraget, må han hentes ut av villmarken.

Publikum kan delta på UT.no


På UT.no kan seerne både før og under sending følge det samme kartet som Monsen har fått utdelt

Det blir også anledning til å «chatte» med Monsen, Rimmen og Strømdahl.