Melodi Grand Prix 2019

Uke 9 NRK1 Lørdag 2. mars kl 20.55

Konfettikanonene er ladet for årets største musikkfest, Melodi Grand Prix. Showet sendes direkte fra Oslo Spektrum, hvor ti artister skal kjempe om å representere Norge i den internasjonale finalen i Tel Aviv.

Kåre Magnus Bergh, Heidi Ruud Ellingsen
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Programlederparet Heidi Ruud Ellingsen og Kåre Magnus Bergh lover glitter og glamour, musikalske overraskelser og nostalgiske øyeblikk, i kjent MGP-tradisjon. Heidi Ruud Ellingsen leder Melodi Grand Prix for første gang. Les mer her

Norge har vunnet Eurovision Song Contest tre ganger de siste tre tiårene. Bobbysocks vant i 1985, Secret Garden i 1995 og Alexander Rybak i 2009. Dette er vår siste mulighet til å ta en seier også i dette tiåret.

Hvilken av disse låtene kan ta oss helt til topps i Europa i år?

Her er startrekkefølgen

Melodi Grand Prix 2019
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Melodi 1: Chris Medina – «We Try»

Melodi 2: D’Sound – «Mr. Unicorn»

Melodi 3: Mørland – «En livredd mann»

Melodi 4: Anna-Lisa Kumoji – «Holla»

Melodi 5: Erlend Bratland – «Sing for You»

Melodi 6: Ingrid Berg Mehus – «Feel»

Melodi 7: Hank von Hell – «Fake it»

Melodi 8: Carina Dahl – «Hold Me Down»

Melodi 9: Adrian Jørgensen – «The Bubble»

Melodi 10: Keiino – «Spirit in the Sky»

Les mer om artistene her

Internasjonal jury og gullduell

I 2017 ble det innført en ordning med 10 europeiske juryer. Stemmegivningen foregår i to runder. I første omgang teller de europeiske jurystemmene og publikumsstemmene 50 prosent hver. Men så er resten opp til TV-seerne.

De fire artistene med flest stemmer presenteres på scenen, og stemmene fra første runde nullstilles. Deretter stemmer seerne videre under låtsammendragene. Disse stemmene får artistene med seg videre inn i gullduellene. De fire finalistene stilles så opp i to par. Den artisten med flest stemmer i hvert av parene går videre og får fremført sangen sin på nytt.

Slik stemmer publikum

Publikum kan stemme fra sendingen starter kl. 20.55. Dette gjøres ved å sende artistens nummer i en tekstmelding til 26600. Avstemningen avsluttes når programlederne annonserer det.