Kampen for tilværelsen (6:8)

Uke 42 NRK1 onsdag 15. oktober kl 21.35

Tomasz er støtt ut i kulden av sin tidligere arbeidsgiver og har ikke noe sted å bo. Den synske Anneli, som har spådd at de skal bli kjærester, drømmer at hun finner en forfrossen Tomasz og hjelper ham.

Kampen for tilværelsen

Tomasz (Bartek Kaminski) er blitt husløs og fryser nesten ihjel i den norske sprengkulda.

Foto: NRK

Dermed finner Anneli den forfrosne Tomasz og hjelper ham. Anneli er skikkelig lei av å være synsk, og får for seg at Tomasz er nøkkelen hennes til å bli usynsk.

Tannlegen Vidkun har fått et ubehagelig utslett og går til fastlegen Karianne for å undersøkes. Like etter faller han om idet han borer tennene på en pasient. Det skal vise seg at Vidkun er alvorlig syk.

Hugo og seilbåten

Hugo har fått beskjed av Karianne om å kjøpe nye fliser til kjøkkenet, men i stedet drar han ut til den hemmelige båten sin. Hva er det han har fore?

Suzy, datteren til Karianne og Hugos stedatter, har forelsket seg i den unge presten som leder koret. Imens får ekteparet Kiran besøk av sønnen sin.

Kampen for tilværelsen

Suzy (Nini Bakke Kristiansen), datter av Karianne og stedatteren til Hugo, er forelsket i presten (Endre Sivertsen Ellefsen) som leder koret.

Foto: NRK

Om serien

Forfattertrioen Erlend Loe, Per Schreiner og Bjørn Olaf Johannessen står bak dramaserien "Kampen for tilværelsen", som gir et skråblikk på den privilegerte norske middelklassen.

Den unge, polske akademikeren Tomasz (Bartek Kaminski) reiser til Norge for å hente penger fra en far han aldri har truffet. Etter hvert kommer han i kontakt med ulike borgere i et av Oslos bedre strøk.

Menneskene her er sunne, hyggelige, miljøvennlige og hoverer ikke med pengene sine. Miljøet framstår som selve idealbildet av Velstands-Norge. Men under overflaten finnes likevel problemene. Kampen kjempes også her.

Vi følger et tyvetalls karakterer, nordmenn og polakker, unge og gamle, normalstore og kortvokste, gjennom gleder, sorger, krenkelser og det daglige slitet og strevet.

Den første sesongen på åtte episoder sendes nå i høst. Sesong 2 på åtte nye episoder blir sendt i 2015.

Serien er nominert til Prix Europa i klassen for beste TV-drama, og fikk strålende kritikker av anmelderne foran premieren 10. september.