NRK Meny
Normal

Kampen for tilværelsen (5:8)

Uke 41 NRK1 onsdag 8. oktober kl. 21,35

Tomasz synker stadig i gradene og har nå fått jobb med å parkere biler på Gardermoen flyplass. Han får 500 kroner i tips av en kunde, men den redelige Serafin mener at han bør gi pengene til Bartosz. Selv roser Serafin det norske felleskapssamfunnet og drømmer om å betale skatt.

Kampen for tilværelsen

Tomasz (Bartek Kaminski) får jobb med å parkere biler på Gardermoen flyplass.

Foto: Thomas Ekström / NRK

En fatal tabbe i jobben gjør at Tomasz blir utstøtt for alvor. Nå blir livet hans virkelig vanskelig.

Vidkun Rotevatn drar på utflukt med orienteringskameratene sine, mens Jørgen Skolmen utfordres når Anitras elsker Rutger overnatter i leiligheten. Neste morgen spiser de alle felles frokost sammen.

Kampen for tilværelsen

Anitra (Lena Christin Ellingsen) har sin tyske elsker Rutger (Christian Rubeck) på overnatting. Neste morgen spiser de frokost sammen med Jørgen (Øystein Røger) og sønnen Christian (Peder Gehrken Bøyum).

Foto: NRK

Hugo leker gjemsel

Hugo er i barnebursdag og gjemmer seg så godt at ingen finner ham. Det ender med at politiet må tilkalles.

Fru Kiran har hatt slag og sitter nå i rullestol. Herr Kiran stortrives i sin nye rolle som omsorgsperson.

Om serien

Forfattertrioen Erlend Loe, Per Schreiner og Bjørn Olaf Johannessen står bak dramaserien "Kampen for tilværelsen", som gir et skråblikk på den privilegerte norske middelklassen.

Den unge, polske akademikeren Tomasz (Bartek Kaminski) reiser til Norge for å hente penger fra en far han aldri har truffet. Etter hvert kommer han i kontakt med ulike borgere i et av Oslos bedre strøk.

Menneskene her er sunne, hyggelige, miljøvennlige og hoverer ikke med pengene sine. Miljøet framstår som selve idealbildet av Velstands-Norge. Men under overflaten finnes likevel problemene. Kampen kjempes også her.

Vi følger et tyvetalls karakterer, nordmenn og polakker, unge og gamle, normalstore og kortvokste, gjennom gleder, sorger, krenkelser og det daglige slitet og strevet.

Den første sesongen på åtte episoder sendes nå i høst. Sesong 2 på åtte nye episoder blir sendt i 2015.

Serien er nominert til Prix Europa i klassen for beste TV-drama, og fikk strålende kritikker av anmelderne foran premieren 10. september.
.