Her er programlederne i Sommeråpent

Også i år satser NRK stort for å speile den norske sommeren for TV-seerne. Nå er det klart hvilke programledere som skal lage sommerfest på direkten fra 12. juli til 20. august. Samtlige er kjente fjes med erfaring fra Sommeråpent fra tidligere.

Sommeråpent 2016

Disse skal lede Sommeråpent: F.v. Ingrid Gjessing Linhave, Marte Stokstad, Kåre Magnus Bergh, Jeannette Platou, Atle Bjurstrøm, Nadia Hasnaoui og Tore Strømøy.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Det er allerede kjent at den første uka i Sommeråpent skal gå fra Skibladner og utvalgte havner langs Mjøsa. Her er hamarsingen Kåre Magnus Bergh programleder sammen med Jeannette Platou. Hun har røtter fra Helgøya midt i Mjøsa.

Sommeråpent går fem dager i uka, fra tirsdag til lørdag kl. 21.30. Den første uka blir det i tillegg «minutt for minutt»-sendinger fra Skibladner i beste NRK-tradisjon mellom klokka 10 og 1409.30 og 14.30.

Les mer om sendingene fra Mjøsa her:

Så seile NRK på Mjøsa

Her er Skibladners rute i NRKs sommersatsing

Sommeråpent 2016

Jeannette Platou og Kåre Magnus Bergh er programledere for Sommeråpent den første uka. Sendingene går fra Skibladner og ulilke havner på Mjøsa.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Sommerfest på Tjuvholmen

De neste fem ukene sendes Sommeråpent fra skulpturparken på Tjuvholmen i Oslos indre havnebasseng, like vest for Aker brygge.

Her får disse programlederne ansvaret for hver sin uke: Nadia Hasnaoui (19.-23. juli), Tore Strømøy (26.-30. juli), Atle Bjurstrøm (2.-6. august), Marte Stokstad (9.-13. august) og Ingrid Gjessing Linhave (16.-20. august).

Tjuvholmen er valgt på grunn av sine flotte omgivelser og utsyn mot fjorden. Området og er lett tilgjengelig med sentral beliggenhet, og en rekke busslinjer stopper et par minutter unna. Sommeråpent-redaksjonen håper at mange publikummere vil finne veien hit.

På Tjuvholmen vil NRK lage en fargerik og uformell sommerfest med aktuelle og kjente gjester og gode historier. Det blir også lagt opp til mange ulike aktiviteter for besøkende publikum for å gjøre plenen foran Astrup Fearnley-museet til et hyggelig sted å tilbringe sommerkvelden.

Husband og sommerportretter

I år er det engasjert to faste husband, Popzilla og The Hitsters. De skal spille kjente sommerhits. Vi får høre historier fra publikum og gjester knyttet til disse låtene.

Et annet fast innslag er «Min sommer». Hver dag speiles Sommer-Norge gjennom et miniportrett av en person som viser oss sitt favorittsommersted. Her er Sommeråpent ute etter gode historier. Hva er ditt favorittsommersted? Hva er sommer for deg? Hvilken sommer husker du best? Skriv til minsommer@nrk.no.

Dette er den 23. sesongen for Sommeråpent. Programmet ble sendt første gang i 1993 og har siden gått hver sommer med unntak av 2008. I år starter sendingene noen uker seinere enn vanlig på grunn av EM i fotball 10. juni-10. juli.