Folkeopplysningen, sesong 3 (6:7)

Uke 39 NRK1 onsdag 28. september kl. 21.35

Stadig mer av verdens mat og fôr er genmodifisert. I Norge ønsker vi ikke slik mat i våre butikkhyller og har verdens strengeste lovverk på området.

Folkeopplysningen, sesong 3 (6:7)

Programleder Andreas Wahl og Trygve Berg Lea, bærekraftansvarlig i Skretting, som er en av verdens største fiskeforprodusenter.

Foto: Nina Fjeldsaa / NRK/Teddy TV

I dette programmet undersøker programleder Andreas Wahl hvor stor risiko vi løper ved å tillate genmodifisert mat, og han ser nærmere på hva som skjer med mennesker og dyr som spiser genmodifisert mat over lang tid. Wahl møter mannen som kan gjøre norsk oppdrettslaks sunnere, billigere og mer miljøvennlig – men som må arbeide bak høye gjerder og piggtråd i frykt for demonstranter.

Han serverer dessuten Frankenfood til Kurt Oddekalv og sjekker hva som ville finnes i butikkhyllene dersom andre matvarer var underlagt samme strenge krav som genmodifiserte varer.

Temaer i serien

Andreas Wahl ser i denne sesongen nærmere på følgende tema: Motivatoren, Økonomiekspertene, Cannabis, Slankeekspertene, Økologisk landbruk, Genmodifisert mat og Livet etter døden.