Hopp til innhold

Folkeopplysningen, sesong 3 (5:7)

Uke 38 NRK1 onsdag 21. september kl 21.55

Omsetningen av økologisk mat har økt i Norge hvert år siden 2010. Men hva er egentlig fordelene ved å velge økologisk mat?

Folkeopplysningen, sesong 3 (5:7)

Andreas Wahl graver i problemstillinger knyttet til økologisk landbruk.

Foto: Nina Fjeldsaa / NRK

Forhandlerne og interesseorganisasjonene hevder økologisk er sunnere og tryggere for oss å spise, at det smaker bedre, er bedre for dyra og mer klima- og miljøvennlig. Men stemmer det?

Programleder Andreas Wahl besøker Norges eneste restaurant med tre stjerner i Michelinguiden. Den serverer kun økologisk mat, men gjør det at maten smaker bedre? Han tester økologisk vin på Bondens marked og sjekker hvor mange epler man må spise før man får i seg farlige mengder sprøytemiddelrester. Wahl besøker kuer som har levd både det økologiske og konvensjonelle livet.

Hva kan 30-års forskning på miljøkonsekvensene av økologisk produksjon fortelle oss?

Temaer i serien

Andreas Wahl ser i denne sesongen nærmere på følgende tema: Motivatoren, Økonomiekspertene, Cannabis, Slankeekspertene, Økologisk landbruk, Genmodifisert mat og Livet etter døden.