To priser til "Mammon" i Seoul

NRK-serien «Mammon» fikk i dag Golden Bird Prize som beste miniserie under Asias største festival for tv-drama, Seoul International Drama Awards. I tillegg fikk Cecilie Mosli prisen for beste regi.

Priser til "Mammon" i Seoul

Regissør Cecilie Mosli og produsent Vegard Stenberg Eriksen med prisene de mottok for 'Mammon' under Seoul International Drama Awards.

Foto: NRK

«Mammon» var også nominert for beste manus ved Gjermund Stenberg Eriksen. Serien hadde dermed flest nominasjoner av samtlige påmeldte.

«Mammon» konkurrerte med over 120 bidrag fra 50 land, og var nominert sammen med serier som «Homeland», «Orphan Black» og «Real Humans».

Stolte og overveldet

Seriens produsent Vegard Stenberg Eriksen var på prisutdelingen i Seoul sammen med regissør Cecilie Mosli.

– Vi er veldig stolte. Dette er en vitamininnsprøyting når vi nå begynner opptakene til sesong 2. Jeg har stor respekt for mange av konkurrentene. Når en sammensatt jury av høyst respekterte bransjefolk fra hele verden setter oss øverst, skal det feires, sier produsent Vegard Stenberg Eriksen.

– Det er helt rått. Jeg er overveldet. All ære til NRK Drama som trodde på oss og turte å gi meg jobben, og til fantastiske skuespillere med Jon og Lena og alle, og ikke minst til verdens fineste stab, sier regissør Cecilie Mosli.

– Seoul International Drama Awards er en av de store prisene som internasjonale dramaproduksjoner kjemper om. Det at «Mammon» klarer å følge opp «Halvbroren»s Silver Bird Prize fra i fjor, tyder også på at den satsningen som har vært på norsk tv-drama de siste årene gir resultater, sier dramasjef Ivar Køhn.

– Norsk tv-drama holder nå et generelt høyt nivå. Vi opplever at internasjonale aktører viser stadig større interesse for det som blir laget her, og at det er store forventninger til kommende produksjoner, sier Køhn.

Les: Pressemelding fra Seoul International Drama Awards

Priser til "Mammon" i Seoul

Prisvinnere under Seoul International Drama Awards 4. september 2014. Regissør Cecilie Mosli i blå kjole og produsent Vegard Stenberg Eriksen bak til høyre for henne.

Foto: Seoul International Drama Awards

Om «Mammon

«Mammon» er produsert av NRK Drama. Serieskapere er brødrene Vegard og Gjermund Stenberg Eriksen. Serien ble sendt på NRK fra 1. januar i år. Med totalt rundt 1,3 million seere per episode er den en av NRKs mest sette dramaserier gjennom tidene. Serien er solgt til 17 land, og det arbeides med egne versjoner både for det amerikanske markedet og for HBO Europe.

Serien er i seks deler med handling fra norsk medie- og finansmiljø. Jon Øigarden spiller hovedrollen som journalisten Peter. Andre sentrale medvirkende er Lena Kristin Ellingsen, Nils Ole Oftebro, Ingjerd Egeberg, Anna Bache-Wiig, Dennis Storhøi, Andrine Sæther og Vidar Sandem.

En ny sesong med åtte episoder «Mammon» starter innspillingen i november i år, og skal etter planen sendes i 2016.

Kontaktpersoner:

Vegard Stenberg Eriksen, +47 901 97 689
Cecilie Mosli, +47 991 67 541
Ivar Køhn, +47 41 40 20 96

'Mammon' vant torsdag formiddag norsk tid to priser ved Seoul Drama Awards i Sør-Korea. Se klipp.

Her vinner "Mammon" to priser i Seoul International Drama Awards.