Hopp til innhold
Info fra NRK

P3 Gull: Dette er årets prisvinnere

Lørdag kveld gikk årets «P3 Gull» av stabelen i H3 Arena på Fornebu. Aurora vant «P3-prisen», Karpe fikk publikumsprisene «Årets artist» og «Årets låt», mens Jonas Benyoub ble kåret til «Årets gjennombrudd».

Lars Berrum og Annika Momrak var årets programledere i «P3 Gull».

Annika Momrak og Lars Berrum var årets programledere under «P3 Gull».

Foto: Tom Øverlie / NRK

«P3 Gull» er en årlig musikkfest hvor NRK hedrer den aller beste P3-musikken. Fire priser ble delt ut, og noen av landets mest populære artister fikk æren av å opptre foran et entusiastisk publikum i H3 Arena. Showet ble sendt direkte på NRK1 og på NRK TV.

Under kan du lese om årets prisvinnere. «Årets artist» og «Årets låt» ble stemt frem av publikum i forkant av showet, mens en jury har kommet frem til vinnerne av «Årets gjennombrudd» og «P3-prisen».

Årets artist: Karpe

Karpe vant prisen «Årets artist».

Karpe vant prisen «Årets artist».

Foto: Tom Øverlie / NRK

Karpe stakk av med prisen som årets artist. De har ikke bare slått norske konsertrekorder med ti ganger utsolgt Oslo Spektrum i år, men Karpe er også med på å redefinere vår oppfattelse av hva en konsertopplevelse kan være. Deres innovative og evig utforskende tilnærming til musikk gjør dem til ledestjerner i bransjen.

Prisen ble delt ut av Karsten Blomvik, Adelina Ibishi og Tete Lidbom i P3morgen.

De nominerte i denne kategorien var:

 • Undergrunn
 • Ballinciaga
 • Karpe
 • Ramón
 • Synne Vo

Årets låt: PAF.no - Karpe

Karpe vinner "Årets låt".

Karpe vant prisen "Årets låt".

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Den populære duoen stakk av med deres andre pris for kvelden. Karpe utvikler seg stadig og slipper musikk som treffer publikum på nye måter. «PAF.no» er en festlåt om suksess og ettermæle som byr opp til både dans og allsang. Videoer av festivalpublikum i Norge som danser og synger «Allah, Allah, ya baba», har gått verden over i sommer. Det er liten tvil om at Karpe bruker påvirkningskraften sin til å skape musikk som er samlende og inkluderende.

Prisen ble delt ut av Fetisha Williams og Cengiz Al.

De nominerte i denne kategorien var:

 • «PAF.no» - Karpe
 • «Italia» – Undergrunn
 • «Ok, jeg lover» – Ramón
 • «Dans på bordet» – Ballinciaga
 • «Pretty» – Astrid S og Dagny

Årets gjennombrudd: Jonas Benyoub

Jonas Benyoub vant prisen «Årets gjennombrudd».

Jonas Benyoub vant prisen «Årets gjennombrudd».

Foto: Tom Øverlie / NRK

Juryen kåret Jonas Benyoub til årets gjennombrudd. Med et enormt rap-talent og tekster som reflekterer en virkelighet mange kan kjenne seg igjen i, har vinneren virkelig truffet en nerve hos det norske folk i år. Ved å tørre å være ærlig og sårbar, hardtslående og stoisk, tror juryen at Jonas Benyoub vil stå stødig i det norske musikklandskapet i lang tid fremover.

Prisen ble delt ut av Sigrid Solbakk Raabe og Chris Holsten.

De nominerte i denne kategorien var:

 • Hedda Mae
 • Amanda Tenfjord
 • Aiba
 • Jonas Benyoub
 • Beathoven


P3-prisen: Aurora

Aurora vant prisen «P3-prisen».

Aurora vant prisen «P3-prisen».

Foto: Tom Øverlie / NRK

«P3 Gull» sin hederspris går til en artist, et band eller produsenter som har betydd mye for norsk musikk over en lang periode. I år gikk «P3-prisen» til Aurora.

Prisen ble delt ut av Arianrhod Engebø og Nathan Kahungu.

Juryens begrunnelse:

Helt siden debuten med låta «Awakening» i 2014, som hun også ble Ukas Urørt med, har Aurora gjort alt på sin helt egen måte.

Aurora er seg selv til fingerspissene. Med gripende tilstedeværelse og glassklar stemmeprakt, skaper hun musikalsk magi. Som låtskriver er hun kompromissløs, og evner å kombinere et særegent og utforskende uttrykk med klassisk popmusikk. Det har resultert i konseptuelle og enestående album og et stort antall magnetiske låter som «Runaway» og «Cure for me».

Aurora er en genuin artist som med sin autentiske musikk og naturlige væremåte har blitt et forbilde for svært mange. Hun har brukt musikken og stemmen sin til å belyse temaer som utenforskap, og til å hylle det som er annerledes og unikt.

Musikkelskere langt utover norske grenser, har blitt trollbundet av dette unikumet. Aurora har blitt en ledestjerne innen den nordiske popmusikken, og vil bli stående som en viktig del av norsk musikkhistorie.