Hopp til innhold
Info fra NRK

Slik blir årets «P3 Gull»

Norges kuleste musikkshow er endelig tilbake når «P3 Gull» arrangeres i H3 Arena lørdag 26. november. Noen av årets mest populære artister skal opptre, og fire høythengende priser skal deles ut.

Lars Berrum og Annika Momrak skal lede årets P3 Gull.

Lars Berrum og Annika Momrak skal lede «P3 Gull» fra H3 Arena.

Foto: Kim Erlandsen, Veronica Falsen Hiis og Tom Øverlie / NRK

Annika Momrak og Lars Berrum skal lede showet når «P3 Gull» arrangeres dypt nede i Fornebus undergrunn. Sendingen vil finne sted lørdag 26. november kl. 22.00 på NRK1 og i NRK TV.

Sendingen blir som vanlig spekket med fantastiske sceneopptredener, spektakulære omgivelser og noen spennende overraskelser.

– «P3 Gull» er i jubileumsstemning! Dette er tiende gangen vi skal hylle P3-musikken, og det markerer vi med en større arena og mer publikum enn på flere år. I år får publikum i salen og seerne bli med på en skikkelig klubbopplevelse. Vi garanterer heftige liveopptredener, der alle får oppleve den mest aktuelle musikken på en helt ny måte. Det blir følelsesladde prisutdelinger, krydret med underholdning fra våre fantastiske programledere. Det er bare å glede seg, sier Anders Timo Christensen, prosjektleder for «P3 Gull».

Les også: Ny duo skal lede årets «P3 Gull»

Musikkåret 2022 har gitt oss fantastiske hits og konsertopplevelser. Noen av artistene bak denne musikken er klare til å lage skikkelig fest for publikum og TV-seerne.

Artistene som opptrer i løpet av showet:

  • Emilie Nicolas
  • Kamelen + Broiler
  • Ballinciaga + David Mokel
  • Brenn + Kjartan Lauritzen
  • L.U:N.A. + Jonas Benyoub
  • Ramón
  • Michelle Ullestad

Fire priser skal deles ut

Også i år skal NRK hedre noen av de som har preget musikkåret på NRK P3. Det skal deles ut priser i kategoriene «Årets artist», «Årets låt», «Årets gjennombrudd» og selvfølgelig den høythengende «P3-prisen».

For kategoriene «Årets artist» og «Årets låt» er det en intern fagjury, ledet av P3s musikksjef, som har valgt ut de fem nominerte. Det er publikum som stemmer frem vinnerne av disse to kategoriene. «Årets gjennombrudd» og «P3-prisen» avgjøres av en fagjury bestående av ti personer, i tillegg til P3s musikksjef, Ida Eline Tangen.

– Musikkåret 2022 har vært et festår! Vi har fått servert store mengder musikk av høy kvalitet med bred musikalsk variasjon. Melankolske poplåter og breial festmusikk har fått stor plass, noe som speiler mange unge menneskers behov etter lang tid med nedstenging. Blant de nominerte til «P3 Gull» finner vi originale uttrykk, overraskende samarbeid, sterke tekster, sjangeroverskridende rapmusikk og fremoverlent pop, sier Tangen.

Få med deg alt du trenger å vite om «P3 Gull» på p3.no

De nominerte i kategorien «Årets artist»

De nominerte i kategorien "Årets artist"

De nominerte i kategorien «Årets artist».

Grafikk: Veronica Falsen Hiis / NRK

Artistene er valgt ut på bakgrunn av at de har utmerket seg i betydelig grad det siste året. De har berørt publikum gjennom stor aktivitet, tilstedeværelse og aktualitet.

De nominerte er Undergrunn, Ballinciaga, Karpe, Ramón og Synne Vo.

Les mer om de nominerte her.

De nominerte i kategorien «Årets låt»

De nominerte i kategorien "Årets låt"

De nominerte i kategorien «Årets låt».

Grafikk: Veronica Falsen Hiis / NRK

Låtene som er plukket ut i denne kategorien har vært elsket av de unge lytterne gjennom hele 2022. De oppleves som relevante for norsk musikkhistorie og har blitt spilt i betydelig grad på NRK P3.

De nominerte er «PAF.no» - Karpe, «Italia» – Undergrunn, «Ok, jeg lover» – Ramón, «Dans på bordet» – Ballinciaga og «Pretty» – Astrid S og Dagny.

Les mer om de nominerte her.

De nominerte i kategorien «Årets gjennombrudd»

De nominerte i kategorien "Årets gjennombrudd"

De nominerte i kategorien «Årets gjennombrudd».

Grafikk: Veronica Falsen Hiis / NRK

«Årets gjennombrudd» deles ut til en artist eller et band som har opplevd, som navnet antyder, det store gjennombruddet i 2022. De nominerte har fått mye oppmerksomhet det siste året, og det ligger forventninger om at disse vil prege norsk musikk i tiden fremover.

De nominerte er Hedda Mae, Amanda Tenfjord, Aiba, Jonas Benyoub og Beathoven.

Kriteriene for «P3-prisen»

Ett av høydepunktene i sendingen blir utdelingen av «P3-prisen». Denne går til en artist, et band eller en produsent som har betydd mye for publikum. Vinneren har hatt stor betydning for norsk musikk og vil være en viktig del av norsk musikkhistorie.

Det er ingen nominerte i denne kategorien.


Informasjon om presseakkreditering vil bli sendt ut senere denne uken.