Informasjon fra NRK

Ny podkast på NRK: «Andregenerasjonen»

Husker du guttegjengen fra sesong 4 av SKAM? 1. februar kommer de med podkast på NRK. Den skal med selvironi og humor ta for seg ung virkelighet og hverdagslige temaer.

Podkast: Andregenerasjonen 2018

Fra februar kan podkastlyttere ta del i hverdagen til guttene som er kjent som "Ballonggjengen" fra SKAM. Fra venstre: Mutazim Billah, Cengiz Al, Adam Ezzari og Simo Elh’babi.

Foto: NRK

Ansiktene til Adam Ezzari, Cengiz Al, Mutazim Billah og Simo Elh’babi er kjent fra fjerde sesong av SKAM. De fire ble gode venner under produksjonen av seriesuksessen, og nå blir de fire også å treffe i NRKs nye podkast «Andregenerasjonen».

Denne gangen handler det ikke om SKAM-universet, for i podkasten "Andregenerasjonen" er de seg selv.

Andregenerasjonen: Mutazim Billah

Mutazim Billah.

Foto: NRK

De fire guttene inviterer unge folk inn i gjengen sin med litt tull og tøys, utfordringer eller ærlige og reflekterende samtaler om livet og samfunnet. De ønsker å inspirere andre til å være seg selv.

Andregenerasjonen: Simo Elh’babi

Simo Elh’babi.

Foto: NRK

– Vi deler våre meninger om forskjellige temaer i dagens samfunn, som folk ikke tør å uttrykke seg om, forteller Simo Elh’babi.

Andregenerasjonen: Adam Ezzari

Adam Ezzari.

Foto: NRK

Adam Ezzari sier gjengen ønsker å belyse livet til ungdommer og fortelle hvordan det er for dem å være andregenerasjons innvandrere, mens Mutasim håper programmet kan bidra til å minske fremmedfrykt.

Andregenerasjonen: Cengiz Al

Cengiz Al.

Foto: NRK

Cengiz følger opp og beskriver innholdet med fire ord:

– Null fakta, bare opplevelser.

Podkasten består av 12 episoder og har premiere torsdag 1. februar.

Redaksjonsleder Trine Sollie mener «Andregenerasjonen» bryter ned fordommer gjennom guttegjengens historier, humor og diskusjoner om ekte opplevelser, tanker og følelser.

– Dette er en kvartett med usedvanlig god kjemi, som utfyller hverandre godt. De er gode representanter for det unge samtidige Norge, og vi er veldig glade for at de vil dele fra sin hverdag i denne podkasten, sier hun.