Hopp til innhold
Info fra NRK

«Jordbrukerne» er tatt ut til seriefestivalen i Cannes

I går ble det kjent at den nye dramaserien Jordbrukerne er tatt ut til hovedkonkurransen under den internasjonale seriefestivalen i Cannes 8-13. oktober.

Jordbrukerne

Ayaz Hussain, Arben Bala, Erika Strand Mamelund, Nader Khademi og Jonas Strand Gravli.

Foto: Dag Jenssen / Rubicon/NRK

Jordbrukerne er premiereklar på NRK 21. oktober.

Om Jordbrukerne

Jordbrukerne følger en gruppe unge menn fra Oslos østkant som flytter til en gård i billedskjønne Telemark. De later som de er drevet av en felles interesse for landbruk, men egentlig har de helt andre og større planer.

Livet på landsbygda viser seg å være ganske annerledes enn de unge mennene har sett for seg, og alt fra nysgjerrige naboer og en stor flokk geiter, til et etableringstilskudd fra kommunen putter kjepper i hjulene for dem. Én ting leder til en annen, og mer eller mindre mot sin vilje ender gutta fra Oslo opp med å gründe Norges første halal gardsysteri.

Jordbrukerne er en historie om fellesskap og tilhørighet, og om å finne mening i livet der du minst venter det.

I hovedrollene

I hovedrollene finner vi Nader Khademi, Ayaz Hussain, Jonas Strand Gravli, Arben Bala og Erika Strand Mamelund.

- Å bli plukket ut til konkurransen i Cannes er en stor ære, og en solid klapp på skulderen til Izer, Nader og hele den talentfulle gjengen som har laget denne serien. Vi er kjempestolte, sier Anne Bjørnstad som sammen med Izer Aliu har skrevet serien.

Jordbrukerne er produsert av Rubicon for NRK.

- Det er kun ti serier i verden som er plukket ut til festivalen i Cannes. At Jordbrukerne er en av de ti gjør meg jublende glad. Det er en bekreftelse fra en krevende jury å bli nominert til pris. Det er stas, men aller mest gleder jeg til å dele denne serien med NRKs publikum 21. oktober, sier Tone Rønning som er prosjektsjef i NRK Drama.

Prisutdeling i Cannes 13. oktober

Jordbrukerne er nominert i en rekke kategorier, og svaret på hvordan det går med serien som har verdenspremiere i Cannes 12. oktober, får vi under prisutdelingen 13. oktober.

Se trailer her.