Hopp til innhold
Info fra NRK

NRK sender kvinnenes Mesterligafinale

NRK har sikret rettighetene til Mesterligafinalen førstkommende lørdag. Tre norske spillere er involvert når Barcelona og Lyon møtes i Torino lørdag 21. mai

Caroline Graham Hansen (t.v.) møter Ada Hegerberg i Champions League-finalen lørdag 21. mai

Barcelona og Caroline Graham Hansen (til venstre) møter Lyon og Ada Hegerberg i Mesterligafinalen lørdag 21. mai

Foto: NRK

Lørdag 21. mai sender NRK finalen i kvinnenes Mesterliga.
Det er duket for storoppgjør, med norsk innslag, når Lyon og Ada Hegerberg møter regjerende mester Barcelona, med Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen. Kampen om mesterligatrofeet går av stabelen på Juventus Stadion, med plass til 41.500 tilskuere.

– Dette er skikkelig stas! Vi gleder oss veldig til å formidle en av de største fotballkveldene denne sesongen, særlig med norske verdensstjerner i hovedrollene, sier sportsredaktør Egil Sundvor.

Ingrid Syrstad Engen

Ingrid Syrstad Engen er klar for sin første Mesterligafinale som Barcelonaspiller.

Foto: FC Barcelona

Fest på Youngstorget

NRK kaster seg rundt og bygger et Mesterligastudio på Youngstorget der det blir fotballfest med storskjerm i Oslo sentrum lørdag kveld. Carina Olset, Elise Thorsnes og Aleksander Schau er på plass i studio og bygger opp til finalen fra 18.30 på NRK 1.

– Ai ai ai, for en duell mellom våre største fotballstjerner! Ikke bare er dette en kamp hvor duellen mellom teknikeren Graham Hansen og avslutteren Hegerberg vil få mye oppmerksomhet fra oss som følger kampen tett - det er også de to toneangivende lagene på kvinnesiden de siste årene. Jeg gleder meg stort til å se en festforestilling med a-klasseaktører lørdag, sier programleder Carina Olset.

Carina Olset fra dekningen av EM 2021

Carina Olset leder mesterligasendingen fra Youngstorget.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Vi er også på plass i Torino for å formidle det som blir en av sesongens heftigste fotballkamper med norske kvinner i noen av hovedrollene. Olav Traaen og Carl-Erik Torp kommenterer kampen.

Revansje

Kampen blir en reprise av finalen fra 2019, den gang stakk Lyon av med trofeet med en 4-1 seier. Det er tredje gang Barcelona spiller finale. Lyon spiller for tiende gang og er den mestvinnende klubben med hele syv Mesterligatrofeer. For Syrstad Engen blir det mulighet for å revansjere Wolfsburg sitt finaletap i 2020 mot nettopp Lyon.

Oppladningen til kampen vises på NRK1 fra kl. 18.30. Avspark kl. 19.00 på NRK2