Hopp til innhold

NRK ansetter direktør for samfunnskontakt

Åshild Mathisen (40) blir direktør for samfunnskontakt i NRK. Mathisen kommer fra stillingen som utviklingsredaktør i Vårt Land.

Åshild Mathisen

Åshild Mathisen er ansatt som ny direktør for samfunnskontakt i NRK.

Foto: BÃ¥rd Gudim / NRK

Som direktør for samfunnskontakt i NRK får Mathisen ansvar for myndighetskontakt og for kontakten mellom NRK og andre sentrale samfunnsaktører. Hun skal også være kommunikasjonsrådgiver for kringkastingssjefen og NRKs øvrige toppledelse.

- Jeg er veldig glad for at Åshild Mathisen har takket ja til å bli direktør for samfunnskontakt i NRK. Vi har en ambisjon om å være synlige og åpne i debatten om NRKs samfunnsoppdrag og vår rolle som allmenkringkaster. Med sin erfaring fra politikk, journalistikk og samfunnsliv har Åshild definitivt kunnskap og bakgrunn som vil være et viktig bidrag for NRK i dette arbeidet, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.


Åshild Mathisen ser frem til å ta fatt på oppgavene i NRK. - Jeg skal bidra til at offentligheten er godt kjent med NRKs samfunnsoppdrag og allmenkringkasterens betydning for norsk demokrati og kultur. Jeg gleder meg til å jobbe i en institusjon som har så høy tillit i befolkningen. Denne tilliten mener jeg danner det beste grunnlaget for posisjoneringen av NRK inn i fremtiden, sier Mathisen.

Åshild Mathisen har redaksjonell bakgrunn som spaltist og kommentator fra blant annet Dagens Næringsliv, VG, Morgenbladet og Vårt Land. Hun har også vært kommunikasjonsrådgiver for KrFs stortingsgruppe og politisk rådgiver i Miljøverndepartementet. De siste to årene har hun jobbet som utviklingsredaktør og kommentator i Vårt Land.

Mathisen tiltrer 20. oktober. Stillingen som direktør for samfunnskontakt rapporterer direkte til kringkastingssjefen.


Marienlyst, 2. september 2014