Informasjon fra NRK

Nå kommer dramaserien «En natt» på NRK

NRKs nye dramasatsing «En natt» er en romantisk serie om to menneskers første møte på en blind date. Serien får premiere på NRK TV fredag 2. februar.

En natt

MyAnna Buring og Anders Baasmo Christiansen spiller hovedrollene i «En natt».

Foto: Viafilm/NRK

Anders Baasmo Christiansen og den svenske stjernen MyAnna Buring spiller hovedrollene i «En natt». Her følger vi servitøren Elisabeth og snekkeren Jonas som møtes for første gang på en blind date.

Etter hvert som de to blir kjent med hverandre, blir også seerne kjent med dem - deres bakgrunn, liv, håp, drømmer og tap.

«En natt» er en romantisk serie om to menneskers første møte på en blind date.

Sanntid

Handlingen i hele serien foregår i sanntid. Vi følger de to time for time gjennom en lang og lys sommerkveld og natt i Oslo.

I rollen som Elisabeths venninne møter vi artisten Nosizwe Baqwa. Hun gjør her sin debut som filmskuespiller,

Alle de ti episodene i «En natt» kommer i NRK TV fredag 2. februar. Serien sendes også på NRK3 fra tirsdag 6. februar.

Teamet bak «Dag»

Det er teamet bak suksesserien «Dag», Øystein Karlsen og Kristopher Schau, som står bak «En natt». Serien er innspilt både i norsk og engelsk versjon, og er allerede utpekt som en «må se»-serie både i Norge og utlandet.

Øystein Karlsen og Kristopher Schau startet sitt samarbeid med radio- og TV-programmet XL på NRK P3. Senere har de blant annet stått bak radioprogrammet «Et Norge i krig» og TV-dokumentarserien «De sju dødssyndene». Humordramaet «Dag», som gikk i fire sesonger, er den mestvinnende dramaserien i Gullrutens historie med til sammen 11 seire og i tillegg 26 nominasjoner. Serien er solgt til 21 land og er kåret til 2000-tallets beste norske serie.

Øystein Karlsen har også regissert spillefilmen «Fuck Up» og hatt regi på Lilyhammer sesong 3. Nå er han aktuell med en helaftens dokumentar om den svenske artisten Lars Winnerbäck, som for øvrig har laget musikken til «En natt».

I hovedrollene

En natt
Foto: Viafilm/NRK

Anders Baasmo Christiansen (41) gikk ut fra Teaterhøgskolen i 2000 og startet sin karriere ved teatret. I 2003 vant han Amanda-prisen for sin rolle i spillefilmen «Buddy». I 2006 vant han Gullturen som beste mannlige skuespiller for rollen som Ibsen i NRK-serien «En udødelig mann». Senere har han spilt i en lang rekke filmer og serier, deriblant «Arn – tempelridderen», «Nord», «Koselig med peis», «Kon-Tiki», «Børning», «Snekker Andersen» og «Kongens nei», samtidig som han har hatt store roller ved Oslos teaterscener. Han har vært nominert til Gullruten for sin rolle som Benedict i «Dag» i alle fire sesongene, og vunnet to ganger. Snart blir han å se i den mannlige hovedrollen i nyinnspillingen av «Norske byggeklosser», som får premiere 21. februar.

En natt
Foto: Viafilm/NRK

MyAnna Buring (38) ble født Anna Margaretha My Rantapää. Hun vokste opp i Oman med en svensk hippie som mor og en skotsk kirurg som far. 16 år gammel flyttet hun alene fra Oman til London for å gå på skole. Hun ble værende I London på egenhånd og tok senere også dramaskole der. Hun har hatt store roller i serier som «Ripper Street», «Banished», «Prey», «Downton Abbey» og Twilight-filmene og stått på scenen med Judi Dench. I 2015 ble hun hentet til en rolle i sesong 4 i «Dag». I «En natt» spiller hun sin første hovedrolle på sitt egentlige morsmål, svensk. Serien er også innspilt i engelsk versjon med en annen mannlig motspiller, slik at MyAnna gjorde opp til 34 sider manustekst per dag under innspillingen mens hun i tillegg ammet sin tre måneder gamle sønn. Hun har også regissert en av episodene sammen med Øystein Karlsen.