Hopp til innhold
Info fra NRK

Mesternes mester spilles inn i Lindesnes og Farsund

Sesong 15 av Mesternes mester skal spilles inn i Lindesnes og Farsund i juni. Aksel Lund Svindal fortsetter som programleder i det populære NRK-programmet.

Vinner av Mesternes mester Olaf Tufte hever pokalen over hodet på stranda i Sandefjord, står mellom finalist Kristin Holte og programleder Aksel Lund Svindal

Roer Olaf Tufte vant Mesternes mester 2023. Her med programleder Aksel Lund Svindal og crossfitutøver Kristin Holte på stranda i Sandefjord etter finalen. Neste sesong vil bli innspilt i Lindesnes og Farsund.

Foto: Heidi Marie Gøperød / Nordisk Banijay/NRK

På fredag ble finalen i sesong 14 av Mesternes mester sendt på NRK.

Nå kan NRK og produksjonsselskapet Nordisk Banijay fortelle at den neste utgaven vil bli innspilt i Agder-kommunene Lindesnes og Farsund.

– Vi gleder oss stort til å spille inn neste års sesong på sydspissen av Norge, sier Mesternes mester-produsent Eirik Hamre i Nordisk Banijay.

– Området byr på vill og vakker natur med store kontraster, fra kritthvite strender til grønne åser. Dette er spektakulære omgivelser som er midt i blinken for Mesternes mester, sier Eirik Hamre.

Programleder Aksel Lund Svindal omgitt av crew på Mesternes mester produksjonssettet i Sandefjord.

Aksel Lund Svindal gleder seg til å reise med Mesternes mester-produksjonen til Lindesnes og Farsund i juni.

Foto: Heidi Marie Gløperød / Nordisk Banijay/NRK

Fornøyd programleder

Aksel Lund Svindal fortsetter som programleder i neste sesong, som vil få premiere på nyåret 2024. Også han er svært fornøyd med valget:

– Jeg er skikkelig spent på å bli bedre kjent med Lindesnes og Farsund. Dette er et område jeg ikke har vært mye i tidligere, så jeg er veldig nysgjerrig på naturen som møter oss. Bildene fra produksjonsselskapets research ser helt fantastiske ut, så jeg har store forventninger, sier Aksel Lund Svindal.

Produksjonen er nå i gang med å finne egnede innspillingssteder i området. For å unngå avsløringer rundt innspillingen, vil det ikke bli gitt detaljer om stedene før opptakene er avsluttet i juni.

Hvilke deltakere som skal være med i neste sesong, vil bli kjent seinere på våren.

Deltakerne i Mesternes mester ved sjøen, klemmer hverandre

Deltakerne i Mesternes mester i 2023 i Sandefjord. I juni skal ti nye idrettsstjerner bli med til Norges sydspiss.

Foto: Heidi Marie Gøperød / Nordisk Banijay/NRK

Seerfavoritt

Mesternes mester er blant NRKs aller mest populære programmer og har blitt sendt hvert år siden 2009, med unntak av 2013.

Før pandemien ble programmene spilt inn i ulike land sør i Europa. Nå foregår altså produksjonen i Norge for fjerde år på rad. Årets sesong av programmet ble spilt inn i Sandefjord og Larvik kommuner, mens de to foregående sesongene fant sted på Sørlandet – i Arendal/Grimstad (2021) og Kristiansand/Lillesand (2022).

Årets sesong er så langt sett av gjennomsnittlig 1,323 000 seere pr. episode og over 1,5 millioner på det meste.

Særlig gledelig er det at strømmetallene i NRK TV i år er over all forventning, sier NRKs prosjektredaktør for Mesternes mester, Pia Basberg.

Mesternes mester-vinner i 2021, alpinlegenden Aksel Lund Svindal, har vært programleder de to siste sesongene. I fjor ble produksjonen nominert til Gullruten for beste konkurransedrevne reality for sjette gang, en pris serien har vunnet to ganger.