Hopp til innhold
Info fra NRK

Med Monsen på villspor

Da er det er nok en gang tid for å bli med Monsen på villspor. Gjennom seks episoder blir vi bedre kjent med Monsen og deltakerne, når de sammen skal finne fram til målet innen tidsfristen.

Sandra Lyng, Jonis Josef, Lars Monsen, Gjert Ingebrigtsen, Mikkel Niva, Christina Rebekka Eriksen og Lisa Tønne

Sandra Lyng, Jonis Josef, Lars Monsen, Gjert Ingebrigtsen, Mikkel Niva, Christina Rebekka Eriksen og Lisa Tønne

Foto: Håvard Jenssen/Geir Evensen/Marius Arnesen / NRK

Akkurat som sist sesong, skal Monsen sammen med deltakerne finne ut av hvor i Norges land de befinner seg, samtidig som de skal nå målet for turen innen tidsfristen. Deltakerne som Monsen både skal samarbeide med og konkurrere mot i årets sesong er Mikkel Niva, Sandra Lyng, Gjert Ingebrigtsen, Lisa Tønne, Jonis Josef og Christina Rebekka Eriksen. Denne sesongen byr på tøffere turer, og om mulig enda dypere samtaler.

En vanvittig reise i norsk natur

- Denne sesongen er helt klart et hakk opp fysisk. Og både gjester og utfordringer har vært mer uventa enn sist gang, sier Monsen.

- Vi får jo oppleve en vanvittig reise i norsk natur. Det store spennet fra tjukkeste skauen til ville, bratte høyfjellet med tinder og breer.

Blir plassert ut i ingenmannsland

Med bind for øynene blir Monsen og deltakerne transportert ut i naturen, uten aning om hvor de befinner seg. I løpet av sesongen ser vi Monsen og deltakerne bli sluppet av til sjøs, til fjells og i den tykkeste skog. Ved å lese terrenget og resonere sammen med gjestene skal de i løpet av hver episode finne ut hvor de befinner seg og komme seg til mål innen tidsfristen.

Fredag 11. mars kl 20.05: Mikkel Niva

Lars Monsen og Mikkel Niva

Lars Monsen og Mikkel Niva

Foto: Håvard Jenssen / NRK

Første gjest er Mikkel Niva. Niva har de siste årene hatt flere prosjekter gående. Vi kjenner han blant annet fra podkasten «Storefri», som programleder i «Melodi Grand Prix» og fra «Kvelden før kvelden». Niva likte tilværelsen på villspor med Monsen.

- Dette må jeg si er en av de beste opplevelsene jeg har hatt i mitt liv. Jeg er nok vanligvis litt stressa, og har en tendens til å se litt fram. Men med Lars på tur fikk jeg kjenne på det å "bare være". Bare konse på hva som skal skje akkurat her og nå, og de neste få skrittene.

Fredag 18. mars kl 20.00: Sandra Lyng

Sandra Lyng

Sandra Lyng

Foto: Geir Evensen / NRK

Sandra Lyng fra Mosjøen ble kjent for det norske folk gjennom hennes deltakelse i «Idol» i 2004. Etter fjerdeplassen i «Idol», ga hun ut singlene «Sommerflørt» og «I morgen». Lyng har siden jobbet med låtskriving, gitt ut barnebøker om enhjørningen «Corny» og deltatt på «71 grader nord». På tur med Monsen var Lyng på jakt etter et spennende eventyr, noe hun i ettertid bekrefter at hun fikk.

- Det var adrenalin fra start til slutt - både psyken og det fysiske fikk kjørt seg skikkelig!

Fredag 25. mars kl 20.00: Gjert Ingebrigtsen

Lars Monsen og Gjert Ingebrigtsen

Lars Monsen og Gjert Ingebrigtsen

Foto: Marius Arnesen / NRK

Treneren og faren til Ingebrigtsen-brødrene, Gjert Ingebrigtsen, har vi tidligere fått følge tett i NRK-serien «Team Ingebrigtsen». I «Med Monsen på villspor» befinner Gjert seg i omgivelser han sjelden ferdes, og hvor han ikke lenger kan detaljstyre hva som skjer.

- Det jeg fikk ut av turen var det å bli kjent med mennesket Lars. Hvorfor han har valgt så forskjellig fra meg. Jeg har valgt et liv med hus og hjem, familie og forutsigbarhet, mens han har valgt det totalt motsatte - et liv bestående av uforutsigbarhet.

Fredag 1. april kl 20.00: Lisa Tønne

Lisa Tønne

Lisa Tønne

Foto: Marius Arnesen / NRK

Lisa Tønne kjenner vi som standupartist, programleder og skuespiller. De senere årene har vi kunne høre Tønne i podkasten «Tusvik og Tønne», og i 2020 var Tønne å se på NRK med dokumentarserien «Håpets marked». Tønne er ingen turvant dame, som egentlig ikke ser poenget i lange turer. Muligens nettopp derfor takket hun ja til tur med Monsen.

- Jeg er jo et menneske som ikke skjønner hvorfor man skal gå så langt på tur. Hvorfor kan man ikke bare ha det komfortabelt? Men jeg har kommet over kneika når det gjelder å bæsje uten do.

Fredag 8. april kl 20.00: Jonis Josef

Jonis Josef og Lars Monsen

Jonis Josef og Lars Monsen

Foto: Marius Arnesen / NRK

Skien-gutten Jonis Josef er best kjent som standupkomiker og serieskaper. Han har tidligere i samarbeid med NRK laget TV-serien «Kongen av Gulset», og han har nå podkasten «Dynga» sammen med kompisene sine, Henrik Farley og Martin Lepperød. Hans gode humør fikk virkelig teste seg i løpet av turen.

- Jeg er en blid fyr, men har sjelden måttet jobbe så hardt som dette for å opprettholde blidheten, sier Jonis.

Mandag 18. april kl 19.45: Christina Rebekka Eriksen

Christina Rebekka Eriksen

Christina Rebekka Eriksen

Foto: Marius Arnesen / NRK

Christina Rebekka Eriksen, kjent fra NRK-serien «113» hvor vi får innsyn i hverdagen som ambulansearbeider, er godt vandt til å tilbringe døgn ute i Troms` vakre natur. Eriksen var spesielt nysgjerrig på hvordan det er å legge ut på tur med Monsen.

- På forhånd var jeg spent på Lars, men herregud for en kjempeherlig fyr han er. Utrolig artig å være på tur med, og full av gode historier.