Hopp til innhold

Marco Elsafadi inn i Gullrekka

Seks hestejenter og fedrene deres galopperer inn i Gullrekka på NRK1 på fredager sammen med programleder Marco Elsafadi.

Det store spranget

Disse deltar i høstens nye satsing på NRK1: F.v. Amanda og Sune Hansen, Helene og Espen Winther, Marit og Kjell Enberget, Aurora og Marcel van der Velpen, Hedda Hansson Rudi og Einar Rudi, Elise Englund Berge og Stian Berge.

Foto: Hans Olav Forsang / Nordisk Film & TV

Marco Elsafadi (39) er programleder i «Det store spranget», en av høstens storsatsinger på NRK1. Marco er tidligere topputøver i basketball og en av landets travleste foredragsholdere. Sist han var å se på NRK, var da han ble vinner av «Mesternes mester» i 2014.

Den konkurransedrevne realityserien «Det store spranget» skal gå på fredager klokka 19:55 fra 26. august. Her skal seks hestejenter i alderen 16-25 år lære fedrene sine å ri. Jentene har tilbrakt mesteparten av livet sitt på hesteryggen, mens fedrene knapt har sittet på en hest før.

Hesteparadis i Andalucia

Sammen drar jentene og fedrene til hestelegenden Don Alfonsos gård i Jerez, Andalucia. Her skal de kjempe om å bli best til hest. Hvordan blir det for døtrene å dele sin kunnskap med far? Og hvordan takler fedrene at rollene snus på hodet, og døtrene blir deres læremestre?

Gjennom ni ulike konkurranser skal fedrene utfordres i ulike hestedisipliner. En etter en må parene reise hjem, til det til slutt kåres én vinner. Hvilken datter vil lede sin far til seier?

Relasjonshøvdingen

Marco bruker yrkestittelen «relasjonshøvding» om seg selv. Relasjoner mellom mennesker er utgangspunktet for det meste han driver med, både som foredragsholder og som ildsjel for blant annet barn og unge og for idretten. Og det er nettopp forholdet mellom hestejentene og fedrene deres som opptar ham aller mest med «Det store spranget».

– Det er mange både morsomme, rørende og sterke historier om hva som fikk fedrene og døtrene til å reise ut på dette eventyret sammen, sier Marco Elsafadi. – Det er et stort sprang for fedrene, og det er fantastisk å se hvor tøffe jentene er. Underveis får vi ta del i hvordan fedrene og døtrene knytter sterkere bånd gjennom dette fellesprosjektet.

En av personene bak «Det store spranget» er Vibeke Sørlie, som også er opphavskvinnen til NRK-suksessen Stjernekamp. Nordisk Film & TV står for produksjonen av serien i samarbeid med NRKs eksternredaksjon og med MVH som co-produsent.