Hopp til innhold
Info fra NRK

Svensk boksedrama: Lea

I dramaserien «Lea» følger vi proffbokseren Lea Ferreira sin risikofylte ferd mot karrierens store mål, nemlig VM-beltet i boksing.

Lea med boksehanskene på.

Lea vil ha VM-beltet i boksing. Men hvor mye er hun villig til å ofre?

Foto: Klara G / SVT

Serien starter med at Lea er i ringen og kjemper om EM-beltet mot en tysk bokser. Vinner hun denne kampen, vil hun endelig få muligheten til å bokse om VM-beltet. Det viser seg imidlertid å være flere hindre på veien mot VM-beltet enn kun i bokseringen. Leas tidligere manager, Balthazar, har henne i et jerngrep og vil bruke Lea for sin egen vinning.

Lea og hennes tidligere manager Balthazar

Lea og hennes tidligere manager Balthazar

Foto: Audrius Solominas

Under etterforskning

Lea sliter med helsen, og legen hennes fraråder henne sterkt fra å fortsette med boksingen. Som ikke det var nok, følger etterforskeren Amanda Birgman henne med argusøyne. Amanda mistenker at Lea driver med kampfiksing og salg av dop.

Lea og eks-kjæresten Adrian.

Lea og ekskjæresten Adrian.

Foto: Leva Juraite

Lea må ta et valg

Det hjelper heller ikke at Leas tidligere kjæreste Adrian, stiller spørsmål med hva som er viktigst for henne. Er det drømmen om VM-beltet eller deres felles sønn Rocco?

Lea spilles av Madeleine Martin. De øvrige hovedrollene spilles av Jennie Silfverhjelm, Ralp Carlsson, Joel Spira og Maryam Moghadda. Andrea Östlund har regissert serien, som er en samproduksjon mellom SVT og Kärnfilm.

«Lea» har premiere i NRK TV fredag 22. juli.