Kongelig besøk i TV-aksjonen på NRK

H.M. Dronning Sonja og H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit er TV-aksjonens høye beskyttere. I år vil de være til stede sammen under deler av den sju timer lange direktesendingen fra studio på Marienlyst i Oslo.

Kongelig besøk i TV-aksjonen på NRK

Dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit har sagt ja til å være beskyttere for årets TV-aksjon som går til inntekt for Røde Kors. Temaet for årets aksjon er: «Sammen får vi hjelpen helt frem». I den forbindelse møtte de kongelige pressen i Dronningparken mandag 25. april, for å snakke om sitt engasjement.

Foto: Olav A. Saltbones/Røde Kors / NRK

– Jeg er imponert over dugnaden hele landet står bak, sier dronningen som har vært aktiv i NRK TV-aksjonen og i Røde Kors i mange år.

Både dronningen og kronprinsessen har deltatt i flere aktiviteter som har foregått opp mot selve aksjonsdagen; de har begge besøkt prosjekter i regi av Røde Kors for TV-aksjonen. Dronningen har vært på Stella-senteret i Oslo, mens kronprinsessen har mobilisert bøssebærere, og hun har vært leksehjelp i Tromsø. I tillegg var kronprinsesse Mette-Marit på Jordal Idrettshall i forrige uke for å sette i gang årets skoleturné sammen med over 600 skolebarn.

- Det å få være med i TV-aksjonen tror jeg mange i Norge synes er meningsfylt, sier kronprinsessen som er stolt over å være høy beskytter sammen med sin engasjerte svigermor.

- Vi er svært glade for at TV-aksjonenes høye beskyttere skal få oppleve den unike stemningen og møte de flotte gjestene som stiller opp til inntekt for TV-aksjonen, sier prosjektleder i TV-aksjonen, Ida Scheie.

I tillegg til de kongelige gjestene er det mange som bidrar på søndag. AURORA synger årets sterke aksjonslåt «Runaway». Hellbillies, som var med da Røde Kors hadde sin forrige TV-aksjon i 1993, spiller to låter. Det blir fargespill fra Bergen, og danseren Navid Rezvani gjør et spesialnummer.

I telefonpanelet sitter kjente folk fra nær sagt alle bransjer, både kjente og mindre kjente, og alle ønsker de å gjøre en innsats for årets TV-aksjon.

Nesten 14 millioner kroner har allerede kommet fra næringslivet og organisasjoner. Det rapporteres om stor pågang til å bli bøssebærer til årets viktigste søndagstur; TV-aksjonen 2016.

Programledere er Helene Sandvig og Misgina Ghebremeskel, og auksjonsobjektene strømmer inn til auksjonarius Jenny Skavlan.

Pengene som samles inn, går til Røde Kors sitt arbeid for folk som er rammet av krig og konflikt i ni land: Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Noe av de innsamlede midlene er øremerket hjelp til flyktninger som har kommet til Norge.