Jorden rundt på seks steg (5:6)

Uke 48 NRK1 lørdag 7. desember kl. 19.55

- Det jeg kommer til huske best, er hvor intenst det var, sier Leo Ajkic.

Sophie Elise Isachsen og

Både Leo og Sophie var veldig fornøyd med å få besøkt Moskva selv om det ikke ble et langt opphold.

Foto: Fahil Anweri / Nexiko/NRK

I femte episode av «Jorden rundt på seks steg» er det programleder Leo Ajkic og blogger Sophie Elise Isachsen som reiser fra kontinent til kontinent. De sendes til fjellene i Kirgisistan i starten av oppdraget sitt.

– Det beste med turen var å oppleve så mye annerledes, og da mener jeg både kulturer, mennesker, arkitektur, mat.. Og å bli kjent med Leo! Det verste var å løpe rundt i høye hæler, jeg hadde planlagt og pakket dårlig, og tiden var jo knapp. Jeg ødela noen Louis Vuitton-sko på fjellet i Kirgisistan, forteller Sophie Elise om turen. Også for henne er det kombinasjonen av tempo og opplevelser som står tilbake som det sterkeste minnet:

– Det jeg husker best er hvor sykt intenst det var! Det var som å være på treningscamp i en uke og samtidig måtte tenke logisk, sier hun.

Oppdrag: Kelis​​​

Fra landsbygda i den tidligere Sovjetrepublikken i Sentral-Asia må de via seks bekjentskaper klare å komme frem til artisten Kelis i Los Angeles. Det blir en innholdsrik ferd fra en av verdens mer ukjente og tynt befolka steder, til verdensmetropoler som Moskva.

Men det var likevel startstedet som falt mest i smak for Leos del:

– Det ligna litt på der jeg kommer fra, men det var også mest eksotisk. Det var i Kirgisistan vi kom tettest på folk, ble invitert hjem og fikk ost og syltetøy. Det var definitivt det mest spennende stedet, sier Leo, og understreker:

– Det er også på første steget du må snakke mest med folk.

Han likte godt å reise med et oppdrag.

– Da er du nødt til å oppsøke folk. Det er kult. Det gjør at du får sett og opplevd ting du ikke ville gjort om du slappet av på hotellet, som du kanskje ville gjort på en vanlig reise.

Ny reisekamerat

Leo og Sophie Elise likte godt å reise med hverandre, selv om de ikke kjente hverandre så godt fra før.

– Det var veldig gøy å reise med Leo, han er en veldig interessant og klok person! Vi er ganske like i verdier, men så er vi veldig ulike på interesser. Han vet noe om ALT, sier Sophie Elise. Leo på sin side sier dette om Sophie Elise:

– Hun er kul! Vi er både like og forskjellige. Når du reiser sammen med noen som ikke har de samme interessene som deg selv, så får du andre opplevelser, ved at du for eksempel besøker steder du ikke ville kommet på å oppsøke selv, sier Leo.

Jorden rundt på seks steg - Leo og Sophie

Leo og Sophie startet oppdraget i Kirgisistans øde og imponerende fjell.

Foto: Fahil Anweri / Nexiko/NRK

Om serien

Serien tester teorien «six degrees of separation». Ifølge teorien er vi alle koblet sammen gjennom maksimalt seks bekjentskaper, enda vi er snart åtte milliarder mennesker på jorden. Via en venn av en venn, på seks steg, kan du altså kobles sammen med hvem som helst på planeten.