Her er programlederne i Sommeråpent 2018

Sommeråpent med myggstikk, fjellsko, blide gjester og turkompiser du ikke trodde ville sove i telt? I år sender NRK sine folk ut i villmarken med Lars Monsen i spissen. Her er programlederparene som skal vise fram norsk sommer.

Sommeråpent 2018

Programlederne i Sommeråpent 2018. Fra venstre, bak: Silje Nordnes, Tarjei Strøm, Stian Sandø, Øystein Bache. Fra venstre, foran: Martin Giæver, Jenny Skavlan, Lars Monsen, Ingrid Gjessing, Markus Neby

Foto: Håvard Jenssen / NRK

I fjor reiste Sommeråpent landet rundt med tog. I år skal Lars Monsen utforske det norske sommerlandskapet til fots. Her er programlederparene som har funnet fram turutstyret for å gi deg Sommeråpent på kveldene fra Lars Monsen sitt rike.

Øystein Bache og Silje Nordnes (uke 28)

Sommeråpent 2018
Foto: Kim Erlandsen / NRK

Sted: Hardangervidda

– Jeg gleder meg til å se Lars Monsen i aksjon på nært hold, han er som en mytisk person å regne, så det blir bra å få bekreftet at han faktisk er ekte, sier Silje Nordnes fra P3Morgen.

Hun gleder seg også til å lede Sommeråpent sammen med Øystein Bache.

– Det aller beste er vel at norsk sommer er lagt i perioden juni til august, hvor vi allerede har noen uker sammenhengende fri. Kanskje derfor det kalles sommerferie, sier Øystein.

Tarjei Strøm og Stian Sandø (uke 29)

Sommeråpent 2018
Foto: Kim Erlandsen / NRK

Sted: Jotunheimen

– Det er en helt ELLEVILL måte å lage tv på, og jeg føler det er en stor ære å få lov til å formidle sommer-Norge til sommer-Norge, sier Tarjei Strøm, som leder Sommeråpent fra Jotunheimen sammen med Stian Sandø.

Jenny Skavlan og Martin Giæver (uke 30)

Sommeråpent 2018
Foto: Kim Erlandsen / NRK

Sted: Vesterålen

Den ene er en vant turgåer som elsker å bruke tid på rolige naturaktiviteter. Den andre ser ikke helt poenget med å gå i fjellet.

– Så vi representerer til sammen gjennomsnittsnordmannens forhold til å gå i fjellet, sier Jenny Skavlan om å være paret sammen med Martin Giæver.

Også Martin gleder seg til å jobbe sammen med Jenny.

– Jenny er jenta som går først i turfølget og smiler om kapp med sola. På tur er jeg han som går sist og maser om pause. Så jeg tror vi utfyller hverandre godt. Utseendemessig er vi jo en «perfect match», he he.

Ingrid Gjessing og Markus Neby (uke 31)

Sommeråpent 2018
Foto: Kim Erlandsen / NRK

Sted: Indre Troms

– Det jeg gleder meg mest til, er å trakassere Lars Monsen! Og så blir det jo helt sinnsykt å gå i fjellene i Indre Troms, sier Markus Neby, kjent fra P3Morgen.

– Sommeråpent-jobben fungerer litt som naturglade foreldre. Du hadde ikke kommet deg utendørs uten, men du er evig takknemlig for at det skjer, fortsetter han.

– Jeg liker at man i løpet av en norsk sommer får både varme og sludd, kan bade og gå tur i fjellet. Lyden av gresshopper og spise jordbær, sitte på svaberg med saltvannshår, og at klokken ikke betyr så mye, sier Ingrid Gjessing om den norske sommeren.

Les også: Lars Monsen minutt for minutt

Om Sommeråpent 2018

Sommeråpent 2018 gir deg høydepunktene fra dagsturen med Monsen i Minutt for Minutt, blandet med spennende gjester, konkurranser, underholdning og musikk.

Thea Flinder er prosjektleder for Sommeråpent 2018.

– Vi håper folk som er glade i friluftsliv og norsk natur blir med på tur eller hilser på oss underveis. Fjellet er for alle, men vi understreker at de som vil gå turene med oss, må kunne klare seg selv og at de vandrer på eget ansvar. Det er jo slik Monsen gjør når han går i naturen – han sover i eget telt, lager mat og rydder opp etter seg.

– Vi oppfordrer alle til å følge Monsens motto om sporløs ferdsel: «Du skal plukke opp alt, også tannpirkeren du har brukt. Man skal ikke se at du har vært der». Den Norske Turistforenings lokallag kan gi råd og informasjon til dem som har lyst å gå turene i sommer, sier Flinder.