Hopp til innhold
Info fra NRK

Warner Bros. Discovery og NRK skal samarbeide om De olympiske leker i Paris 2024

For å nå et større publikum har Warner Bros. Discovery og NRK inngått en samarbeidsavtale for De olympiske leker i Paris 2024. NRK får rettighetene til å vise friidretten, mens TVNorge og Warner Bros. Discoverys øvrige plattformer vil vise samtlige idretter og øvelser.

Fra venstre: Erling Finsrud, sportsdirektør i Warner Bros. Discovery, Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK, Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef i NRK og Magnus Vatn, ansvarlig redaktør i TVNorge og programdirektør i Warner Bros. Discovery Norge.

F.v.: Erling Finsrud, sportsdirektør i Warner Bros. Discovery, Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK, Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef i NRK og Magnus Vatn, ansvarlig redaktør i TVNorge og programdirektør i Warner Bros. Discovery Norge.

Foto: Ole Kaland / NRK

Tidligere i år ble det kjent at NRK og Warner Bros. Discovery har sikret seg rettighetene til De olympiske leker fra 2026 til 2032. Nå har partene også blitt enige om å dele rettighetene til lekene i Paris 2024.

Warner Bros. Discoverys kanaler og digitale plattformer vil fortsatt være eneste tilbyder av alle øvelsene. I tillegg vil alle friidrettsøvelsene bli å se på NRK.

Dette er svært gledelig for oss i NRK. Som allmennkringkaster er det viktig å kunne samle befolkningen om store norske idrettsøyeblikk, og friidretten er selve indrefileten under De olympiske leker i Paris 2024. Vi mener at denne nyheten kommer det norske publikummet til gode, og ser frem til å formidle historiske idrettsprestasjoner sammen med de dyktige menneskene i Warner Bros. Discovery, sier kringkastingssjef i NRK, Vibeke Fürst Haugen.

Vi håper dette samarbeidet vil styrke TV-opplevelsen for alle som bryr seg om sport. Å kunne overlevere stafettpinnen til NRK for friidretten nå, gjør vi med glede og vel vitende om at de vil forvalte rettigheten veldig bra. Dette vil være en forsmak på hvordan vi skal samarbeide om De olympiske leker også i fremtiden, sier ansvarlig redaktør i TVNorge og programdirektør i Warner Bros. Discovery Norge, Magnus Vatn.

Alle friidrettssendinger på NRK

Den nye avtalen innebærer at NRK skal vise alle friidrettssendinger fra Paris, inkludert maraton, triatlon og kappgang, både på de lineære TV-kanalene og i NRK TV. Warner Bros. Discovery vil vise alle øvelser på sine kanaler og plattformer.

Vi har et enormt dyktig friidretts-team som hele Norge kjenner svært godt gjennom flere år, og interessen for friidrett øker i takt med kvaliteten på de norske utøverne. Vi opplevde en rekordstor entusiasme under årets VM i Budapest, og det er bare en forsmak på det som venter oss neste sommer. Vi kommer i tillegg til å dekke alle norske idrettsbragder på radio og med videoinnhold på nrk.no, samt et daglig kveldsmagasin. Vi gleder oss veldig, sier sportsredaktør i NRK, Espen Olsen Langfeldt.

Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm med medaljer

Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm er to av Norges største gullhåp i OL i Paris. Publikum kan følge alle friidrettens øvelser på NRK.

Foto: Ashley Landis / AP / Heiko Junge / NTB

Warner Bros. Discovery har rettigheter til å vise alle andre øvelser fra Paris eksklusivt. Samtidig har både NRK og Warner Bros. Discovery mulighet til å vise åpnings- og avslutningsseremonien, samt daglige kveldsmagasinsendinger.

– Det er svært mange øvelser som går parallelt under De olympiske leker i Paris, og det er et puslespill å programsette på best mulig måte for TV-publikummet. Alle øvelsene vil være tilgjengelig digitalt på våre plattformer, og TVNorge vil være vår hovedkanal lineært. Nå kan både vi og NRK toppe lagene som skal dekke alle idrettene, fra reportere til kommentatorer og eksperter, sier Erling Finsrud, sportsdirektør i Warner Bros. Discovery i Norge.

Et mangeårig samarbeid

Forhandlingene om De olympiske leker i Paris 2024 startet etter at samarbeidsavtalen for lekene fra 2026 til 2032 ble kjent tidligere i år.

Vi har jo allerede sikret oss De olympiske leker sammen med Warner Bros. Discovery fra og med 2026. Derfor var det ekstra viktig for oss at vi kom til en enighet om å starte samarbeidet allerede fra 2024. Dette blir en perfekt start på vår langsiktige satsing, sier rettighetssjef i NRK, Runar Østmo.

De olympiske leker i Paris 2024 vil pågå fra 26. juli til 11. august neste år. I tillegg til de nye TV-rettighetene har NRK også radiorettigheter for alle øvelsene i Paris.