Hopp til innhold

Dramaserien «Lykkeland» er tatt ut til seriefestivalen i Cannes

NRKs kommende storsatsing «Lykkeland» er tatt ut til hovedkonkurransen under den internasjonale seriefestivalen Canneseries i april. Det ble annonsert under en pressekonferanse i Paris i morges, tirsdag 13. mars.

Lykkeland

Redersønnen Christian (Amund Harboe) er en av ungdommene vi følger i dramaserien om starten på det norske oljeeventyret. Nå er «Lykkeland» tatt ut til den internasjonale seriefestivalen i Cannes.

Foto: Helge Skodvin / Maipo Film/NRK

I TV-serien følger vi fire unge mennesker under starten på det norske oljeeventyret i Stavanger, fra 1969 til 1972.

– Det er utrolig stas at «Lykkeland» får sin første visning i Cannes. Det er kun ti internasjonale serier som er tatt ut til denne konkurransen, og det er en stor ære at «Lykkeland» er en av dem, sier Synnøve Hørsdal. Hun er produsent og adm.dir. i Maipo Film, som produserer serien for NRK. Hørsdal har også hatt ideen til serien.

Også NRKs prosjektredaktør, Tone C. Rønning, synes det er stort at «Lykkeland» er valgt ut til Canneseries.

– Flere festivaler har bedt om å få verdenspremiere på «Lykkeland». Denne interessen er overveldende. Men det som virkelig gleder meg, er at vårt norske publikum setter pris på serien på testvisninger vi har gjort. De opplever den som lærerik og spennende.

Les mer: Lykkeland – storsatsing om det norske oljeventyret

Lykkeland

Skuespillerne i "Lykkeland" under innspillingen i Stavanger i oktober 2017. F.v. Anne Regine Ellingsæter (Anna Hellevik), Per Kjerstad (Fredrik Nyman), Malene Wadel (Toril Torstensen), Pia Tjelta (Ingrid Nyman), Amund Harboe (Christian Nyman) og Bart Edwards (Jonathan Kay).

Foto: Helene Amlie / NRK

Eneste nordiske nominerte

«Lykkeland» får verdenspremiere under tittelen «State of Hapiness» når episode 1 og 2 vises i den franske rivierabyen 10. april. Dagen etter arrangeres en direktesendt gallaforestilling, der det skal deles ut priser i en rekke kategorier.

«Lykkeland» er den eneste nordiske produksjonen som er tatt ut til hovedkonkurransen under seriedagene i Cannes. De andre ni nominerte seriene kommer fra USA, Belgia, Tyskland, Israel, Italia, Mexico og Sør-Korea.

Canneseries arrangeres i år for første gang. Arrangementet går parallelt med den etablerte TV-festivalen MIPTV og setter søkelyset på nye TV-serier fra hele verden.

Les mer om festivalen her: http://canneseries.com/en/

Pressemelding fra Canneseries om nominasjonene

Fra krise til klondyke

Handlingen i «Lykkeland» starter i et kriserammet Stavanger sommeren 1969. Vi følger fire unge mennesker som kastes inn i en virvelvind av endringer og nye muligheter når tidenes oljefunn blir gjort på norsk sokkel.

Tre av hovedrollene spilles av unge talenter fra Stavanger: Anne Regine Ellingsæter (22), Amund Harboe (20) og Malene Wadel (20). Den fjerde spilles av den britiske skuespilleren Bart Edwards (28). Pia Tjelta og Per Kjerstad har rollene som rederparet Fredrik og Ingrid Nyman.

Opptakene til «Lykkeland» startet på forsommeren i fjor og ble avsluttet i november. Serien er på åtte episoder og kommer på norske TV-skjermer tidligst høsten 2018.

Lykkeland

Nyforlovede Anna (Anne Regine Ellingsæter) og Christian (Amund Harboe) med vennen Martin (Mads Sjøgård Pettersen, til venstre).

Foto: Petter Skafle Henriksen / Maipo Film/NRK