Artistdugnad for Nepal

De seks hjelpeorganisasjonene Røde Kors, CARE, Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna og Caritas mobiliserer til en nasjonal innsamlingsdugnad til Nepal. NRK1 sender søndag kokken 20.05 "Dugnad for Nepal" – en støttekonsert fra Nationaltheatret med et knippe av Norges største artister.

Litt av et liv

Nadia Hasnaoui er programleder for støttekonserten for Nepal søndag 10. mai på NRK1.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Nadia Hasnaoui er programleder for støttekonserten som varer i 90 minutter.

-Det er veldig fint å få lede "Dugnad for Nepal". Det er vanskelig å forestille seg hvilken nød og lidelse menneskene i Nepal nå står ovenfor. Det er viktig at vi som kan hjelpe nå trår til, sier Hasnaoui.

Jordskjelvet som har rammet Nepal, er en massiv katastrofe med enorme humanitære konsekvenser. Ødeleggelsene er så enorme at Nepal vil trenge hjelp til gjenoppbygging i mange år framover. Åtte millioner er berørt og akkurat nå har to millioner mennesker et desperat behov for mat, vann, husly og medisinsk hjelp. Samtidig er det viktig å forebygge utbrudd av epidemier som i verste fall kan ta ytterligere liv. Sårbare grupper som barn og gravide kvinner trenger særlig oppfølging.

Publikum kan gi sin støtte ved å ringe 820 44 001 eller sende en SMS med kodeord «DUGNAD» 2272. Da gir man 200 kroner.

Viktig dugnad:

NRK1 har ryddet sendeskjemaet søndag kveld for å få plass til støttekonserten, som er produsert av Gyro.

NRK vil støtte det viktige nødhjelpsarbeidet gjennom å gjøre konserten tilgjengelig for alle på TV. I november 2013 gav aksjonen "Dugnad for Filippinene" gode resultater på veldig kort tid, sier tv-sjef Arne Helsingen.

Følgende artister er bekreftet: Samsaya, Åge Aleksandersen, Ole Paus, Astrid S, Tuva og Mia, Heine Totland og Lena Kristin Ellingsen.

Strategi, Kommunikasjonsavdelingen
Marienlyst, 7. mai 2015