Hopp til innhold
Info fra NRK

Arian og Nate leder VG-lista på Rådhusplassen

Arianrhod Engebø og Nathan Kahungu, kjent fra StudioP3, får den store æren av å lede Norges største gratiskonsert på Rådhusplassen i Oslo fredag 17. juni.

Arian og Nate frå StudioP3

StudioP3-duoen Arianrhod Engebø og Nate Kahungu er årets programledere på VG-lista Rådhusplassen 17. juni.

Foto: Jonathan Vivaas Kise

– Det er en stor drøm som går i oppfyllelse! Det er langt mellom Førde og Oslo, så VG-lista Rådhusplassen har vært noe jeg har sett på TV helt siden jeg var liten. Men jeg har alltid hatt lyst til å være til stede, så det at jeg faktisk skal lede denne festen blir skikkelig gøy! Jeg gleder meg så masse til å skrike ut «Rådhusplasseeeeeen» på en så ikonisk scene, sier Arian.

– Det blir selvfølgelig dritskummelt også, siden det er et så stort publikum både på konserten og hjemme i sofaen, men det prøver jeg å tenke mindre på. Det blir jo en festkveld uten like, fortsetter hun.

Makkeren Nate er minst like glad for å lede Norges største gratiskonsert.

– Jeg er utrolig gassed! Det er helt vanvittig at jeg skal være programleder, og det var en stor ære å bare bli spurt. Jeg har fulgt med på VG-lista helt siden jeg var liten, men jeg har aldri fått være til stede der. Jeg tror det blir en fantastisk opplevelse, forteller han.


– Glad for å gjøre dette sammen

Arian og Nate kjenner hverandre godt etter å ha jobbet sammen over en lengre periode. Når VG-lista Rådhusplassen arrangeres er det halvannet år siden programlederne startet samarbeidet i StudioP3.


– Jeg er så glad for at Nate og jeg får gjøre dette sammen. Jeg vet at hvis jeg skulle snuble i artistnavn, gå meg vill på scenen eller plutselig få akutt sceneskrekk så kommer Nate til å kunne redde oss ut av det. Han er en hypeman uten like, med masse god energi og positivitet. Og det er jo det vi skal gjøre mest av alt på denne konserten; hype publikum og artistene! Eneste minuset med Nate er at jeg vet at han kommer til å få et bedre sceneantrekk enn meg, forteller Arian.

Alan Walker og Ramón

Alan Walker og Ramòn er blant artistene som kommer til VG-lista på Rådhusplassen.

Foto: Kim Erlandsen / NRK P3 / Sara Abraham


– Det finnes ingen mennesker jeg er mer naturlig med foran en mikrofon enn nettopp Arian. Hun er en stor del av hvorfor jeg gleder meg såpass mye til dette. Vi satte oss et par mål da vi startet å jobbe sammen, og nå kan vi huke av dette, sier Nate.


Disse artistene er bekreftet

NRK P3 produserer VG-lista sammen med VG. Prosjektleder for VG-lista i NRK P3, Christin Wiig gleder seg til å se programlederne i aksjon.

– Det blir superspennende med Arian og Nate som programledere for årets VG-lista. De har varme, personlighet og identitet og snakker i øyehøyde med målgruppa. De lever til daglig av å gi de unge musikkglede i P3 og kjenner godt til alle artistene som kommer på scenen. Det er første gang de står på VG-lista Rådhusplassen, så de er superspente! De gleder seg til å gi ungdommen årets største musikkfest, sier Wiig.

Alan Walker, Synne Vo, Ballinciaga, Ramón, Emma Steinbakken og Chris Holsten er blant artistene som skal opptre på Rådhusplassen. Flere store navn vil bli bekreftet i tiden fremover. Se alle artistene her.

Du kan følge sendingen fra Rådhusplassen i Oslo direkte på NRK1, i NRK TV og på VG.no fredag 17. juni fra kl. 20.00.