NRK Meny
Normal

Vurderer å granske Ahus

Fylkeslegen i Oslo og Akershus skal vurdere om Akershus universitetssykehus skal granskes etter at en psykiatrisk pasient er siktet for trippeldrap.

Trippeldrap
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Fylkeslegen har mottatt rapporten fra Akershus universitetssykehus (Ahus), der sykehuset var pålagt å redegjøre nærmere for hvilken behandling 30-åringen hadde fått før drapene skjedde på Kalbakken i Oslo.

I den første rapporten konkluderte sykehuset med at mannen hadde fått dekkende behandling, og at det ikke var begått feil. Nå foreligger den andre rapporten, skriver Dagsavisen.

- Vi har ikke trukket noen konklusjon som er annerledes enn den vi skrev i det første brevet til fylkeslegen. Men nå er det opp til fylkeslegen å vurdere dette, sier Trond Ragnes, direktør for psykisk helsevern ved Ahus.

Avbrøt avhør

Rapporten er unntatt offentlighet på grunn av sensitive helseopplysninger. Helge Worren, konstituert fylkeslege i Oslo og Akershus, har ennå ikke gått gjennom den.

Etter å ha studert rapporten, vil Worren ta stilling til om det skal opprettes en tilsynssak, det vil si en egen gransking av hvorvidt Ahus har gitt den drapssiktede tilstrekkelig hjelp.

30-åringen ble før helgen avhørt, men avbrøt avhøret før politiet fikk diskutere selve drapene. Politiadvokat Cecilie Gulnes håper at avhøret kan fortsette denne uken.

Politiet sliter med å få innsyn i pasientjournalene til mannen. Politiet har nå sendt ny anmodning om innsyn i papirene. Den siktede har fritatt helsepersonellet for taushetsplikt.