NRK Meny
Normal

Tilstår korrupsjon

Den ansatte i Bærum kommune som er siktet for grov korrupsjon har i avhør innrømmet å ha tatt i mot flere hundre tusen kroner i bestikkelser.

Kommunegården
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Politiet mener svindelen har kunnet skje fordi mannen hadde en betrodd stilling og ikke ble kikket nærmere etter i kortene.

Hadde stor tillit

- Han har i stor grad erkjent de faktiske forholdene ved at han har forklart politiet om hvordan denne korrupsjonen har blitt utført, sier politiførstebetjent Ole-Johan Brett ved Søndre Buskerud politidistrikt.

- Hvordan har den blitt utført?

- Der kan jeg av hensyn til etterforskningen ikke gi noen detaljer på, men i korte trekk har han hatt en stilling i Bærum kommune som har gjort at han har vært meget betrodd i sin stilling, og dermed har det ikke vært noen større internkontroll overfor han, sier Brett.

Tilliten 42-åringen fikk internt i Bærum kommunes eiendomsforvaltning ble misbrukt til å gi to brødre og en nevø håndverksoppdrag.

- Noen av de jobbene er gjort, noen av jobbene er ikke gjort, mens andre jobber som er gjort er overfakturerte, sier Brett.

Milliontap for kommunen 

 

Siktede i korrupsjonssaken i Bærum
Foto: Harald Inderhaug

Den kommuneansatte 42-åringen har vedgått å ha tatt i mot store beløp i bestikkelser.

- Det er relativt mange hundre tusen kroner, sier politiførstebetjenten.

Korrupsjonssaken kan ha medført milliontap for Bærum kommune.

Men rådmann i Bærum, Elisabeth Enger, vil ikke kommentere politiets opplysninger om mangel på internkontroll innad i eiendomsforvaltningen.

- Nå har vi igangsatt en intern granskning som skal finne ut av hva som har skjedd i denne saken, og vi har heller ikke så langt fått innsyn i det som politiet har fått frem gjennom sine avhør, så jeg vil avvente helheten i det før jeg har noen kommentar til det, sier Enger.

Forlenget varetektsfengsling

De to brødrene og nevøen til den kommuneansatte ble løslatt etter at politiet var ferdig med sine avhør.

- Det er to stykker av dem som i stor grad har erkjent de faktiske forholdene, mens en av dem ikke har erkjent, sier Brett.

For den kommuneansatte 42-åringen venter derimot to nye uker i varetekt.

- Vi har allerede begjært nye to uker med brev- og besøkskontroll. Det har siktede selv samtykket til, sammen med sin advokat. Vi har så store dokumentbeslag i saken som vi må gjennomgå, og da må vi være sikre på at han ikke kan forspille bevis i saken ved at han blir løslatt, sier Brett.