Normal

Tiåring omkom i hjullaster-ulykke

En ti år gammel gutt døde etter at han ble påkjørt av en hjullaster i Gjerdrum på Romerike.

Gutt omkom i Gjerdrum

Hjullasteren var på stedet for å bygge ny gang- og sykkelvei. Politiet er nå på stedet og gjør tekniske undersøkelser.

Foto: Nadir Alam / NRK

– Vi vet foreløpig ikke nøyaktig hva som har skjedd, men en ti år gammel gutt er påkjørt av en hjullaster. Vi er ute og gjør tekniske undersøkelser på stedet, sier operasjonsleder på Romerike, Bjørn Roger Sønsterud.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.56 fra AMK. Hjullasteren skal ha kommet kjørende på en kommunal vei. Det er usikkert om gutten var til fots eller syklende.

Sjåføren av hjullasteren blir i ettermiddag avhørt av politiet. Guttens pårørende er varslet om dødsfallet.

– Minst ett vitne skal ha sett ulykken, sier Sønsterud.

Har satt inn kriseteam

– Dette er en tragisk ulykke, sier ordfører i Gjerdrum kommune, Anders Østensen.

Det bygges for tiden er ny gang- og sykkelvei der ulykken skjedde. Det er også grunnen til at anleggsmaskinen var på stedet. Ifølge Østensen bruker mange skolebarn denne veien til og fra skolen.

– Vi har satt vårt sorg og kriseteamet i arbeid for å bistå de pårørende så godt som mulig. Vi planlegger også hvordan vi skal møte elevene i morgen tidlig, sier ordføreren.

Rektor ved Gjerdrum barneskole, der gutten gikk, skal i kveld ha et møte med sitt personale. Det er også samling for elever og foreldre klokken 20.00 i kveld, skriver skolen på sine hjemmesider. Kommunens kriseteam vil da være tilgjengelig for dem som trenger det,