Streikende protesterte utenfor hotell i Oslo

De streikende ved Radisson Blu Scandinavia er provosert over at hotellet er delvis gjenåpnet og demonstrerte utenfor hotellet fredag ettermiddag.

Streikende ved Radisson Blue på Holbergs plass demonstrerte i ettermiddag. Hotellet har holdt dørene stengt siden dagen etter at streiken i hotell- og restaurantbransjen ble innledet, men i går åpnet hotellet for delvis drift. Gjester ble sperret ute av streikende.

De streikende ville ikke slippe inn gjester på hotellet fredag ettermiddag.

Hotellet, som ligger ved Slottsparken i Oslo, ble delvis gjenåpnet torsdag. Det er ikke-organiserte ansatte og ledelsen ved hotellet som sørger for at det er mulig. Dette opprører Fellesforbundets medlemmer som er i streik.

– Dette er en spontant protest. Vi protesterer mot at de har gjenåpnet hotellet. Da streiken startet lovte de å holde det lukket. Det er streikebryteri, at hotellet er åpent igjen, sier lederen i Fellesforbundets avdeling 10 i Oslo, Tore Skjelstadaune.

Ledelsen ved hotellet avviser at de bryter streikereglene ved å delvis holde åpent. NHO Reiseliv, som er arbeidsgiversidens representant, mener det er lov.

– NHO Reiseliv og vi mener det er lovlig å delvis gjenåpne hotellet selv om noen ansatte streiker, sier Tarje Hellebust, distriktsdirektør i hotellgruppa Carlson Rezidor til NRK.

Krangler om gårsdagen

I går, da man delvis gjenåpnet, var det en aggressiv tone mellom de streikende og ledelsen. Arbeidsgiversiden mener det oppsto fysisk håndgemeng, mens de streikende mener det er feil.

– Det er bare tull. Da politiet kom, ba de oss om å ikke hindre offentlig ferdsel, ikke blokkere nødutgangene og oppføre oss ordentlig, sier lederen i Fellesforbundets avdeling 10 i Oslo, Tore Skjelstadaune til NTB.

– Jeg håper gjenåpningen og protesten i dag er mulig å få til uten at det blir håndgemeng, slik som det ble ble i går, sier Tarje Hellebust.