NRK Meny
Normal

Månedens sykkeltur

Det er tid for å pumpe opp dekkene og tørke støv av sykkelhjelmen. Hver måned presenterer Østlandssendingen månedens sykkeltur.

Sykkel i fart
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Anbefaling for april– E18 Lysaker – Rådhusplassen

Hver måned presenterer Østlandssendingen en ny sykkelrute i Oslo og Akershus i samarbeid med Statens vegvesen .

E18 vest

Hovedruta i månedens sykkelanbefaling går langs E18 gjennom Asker og Bærum og kommer inn i Oslo ved Lysaker. Fra Lysaker sykler du på sykkelveg med fortau på store deler av strekningen inn til Rådhuset.

Fra Asker og Bærum inn mot Oslo finner vi kanskje den største strømmen av arbeidssyklister i landet.

Tellinger har vist oppimot 800 syklister pr time til sammen begge retninger.

Del dine sykkelanbefalinger og erfaringer i bunnen av artikkelen.

E 18 vest

E18 vest

Foto: Statens vegvesen

Sjølukt og måkeskrik

På en vanlig dag kjører rundt 86890 kjøretøy langs E18 vest. Disse kjøretøyene frakter ca 140 000 personer.

Men strekningen er ikke bare eksos og stress denne ruten kan også fungere som en rekreasjon- og opplevelsestur med ulike avstikkere både langs fjorden og også med runde på Bygdøy.

Den seks kilometer lange ruta fra Lysaker til Rådhusplassen går langs sjøkanten på store deler av vegen, og gir en flott opplevelse av Oslo som fjordby. Sjølukt, måkeskrik og flere havner med et utall båter og sjøliv.

(Artikkelen fortsetter under kartet)

Månedens sykkelanbefaling april E18 vest

Her er ruta.

Foto: Plan- og bygningsetaten

Anbefalte avstikkere

• Er du i turmodus kan du alternativt sykle av E18 vest- ruta og sykle ned langs turveg ved Sollerudstranda- Frantzefoss hovedgård -Hydroparken og Maxbo, så innpå E18 ruta igjen.

• Videre forbi Vækerø – Ved Vækerø sykler vi på nylig utbedret sykkeltrase forbi avkjørslene til Hydro og Maxbo.

• I forbindelse med riving av bomstasjonene på E18 ved Maritim/Skøyen foretas det enkelte forbedringer av sykkelruta i dette området.

Sykkeltur i Oslo

Bestumkilen i Oslo

Foto: Statens vegvesen

• Ved Bygdøy har du muligheten til å sykle på turveger/gatenett rundt hele den flotte halvøya. Her kan nevnes Kongsgården - Rodeløkken med servering – Oscarshall – flere museer (folkemuseet, Vikingsskipene) – badestrendene ved Huk (servering) og videre innover turvegene på vestre siden av Bygdøy gjennom Kongskogen, forbi Bygdøy sjøbad (nyoppusset og flott pauseplass) via Hengsenga til du møter E18 ruta igjen ved Bestumkilen.

Avslutt med servering

• Videre fra Bygdøy mot Oslo vil du sykle langs Frognerkilen - Kongen havn.

Frognerkilen i Oslo

Frognerkilen i Oslo

Foto: Statens vegvesen

• Ved Filipstadkaia er det mulig å ta en avstikker ut på Tjuvholmen for å se på de nye kontor og boligene som er etablert her.

• På strekningen Dokkvn (v/Tjuvholmen) – Aker brygge vil Statens vegvesen starte opp en utbedring av eksisterende sykkeltilbud og etablere sykkelsøyle m/teller i løpet av 2009.

• Turen kan avsluttes på Rådhusplassen/Aker brygge (Nasjonalteatret stasjon – ta trikk/buss/tog hjem). Her finnes bl.a Nobels Fredssenter og et mylder av serveringssteder på Aker brygge.

• Alternativt kan du sykle langs Akershus festning – til Vippetangen (ferger ut til øyene i Oslofjorden og avslutte turen ved Operaen (Oslo s – ta tog/trikk/buss hjem)

Vil gjøre sykling attraktivt

Statens vegvesen samarbeider med Samferdselsetaten i å gjøre en ekstrainnsats for syklister i 2009.

Målet er å øke sikkerheten og fremkommeligheten for syklistene. I tillegg til at publikum skal få bedre informasjon om sykkeltilbudet i Oslo.

I Oslo er nettet av sykkelstier på totalt 180 km. Av disse er 115 kilometer statens ansvar og 65 kilometer kommunens ansvar.

Del dine sykkelanbefalinger og erfaringer her: